Καθαρός ουρανός φοβάται αστραπές;

Ποιοι φοβούνται να ξεψαχνίσουν τα βιβλία και τα μπλοκάκια του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού; Πού έχει «κολλήσει» ο οικονομικός έλεγχος;
Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός χρωστάει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Πόσα χρήματα χρωστάει;
Σε ποιους χρωστάει;
Ποιες διοικήσεις έχουν την ευθύνη των χρεών;
Πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη;
Πώς θα διορθωθεί η κατάσταση όταν κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει;
Πώς θα ασχοληθεί κάποιος για να σουλουπώσει τα πράγματα, όταν επικρατεί η μαύρη μαυρίλα;
Ποιος/ποιοι
φοβούνται τον οικονομικό έλεγχο στα βιβλία και τα μπλοκάκια του Ερασιτέχνη;
Από ποια αγωνιστική περίοδο ξεκινάει να έχει χρέη ο Παναθηναϊκός Α.Ο;

Αυτά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα…

Ο πρόεδρος της «Μάνας του λόχου» Αχιλλέας Μακρόπουλος έχει εγγυηθεί πως ο περιβόητος οικονομικός έλεγχος θα γίνει.

Προς το παρόν, όμως, το μόνο που συμβαίνει είναι ο χρόνος να κυλάει, τα τμήματα να ψυχοραγούν και (πλην του γυναικείου μπάσκετ) να μην πρωταγωνιστεί κανένα.

Θα πάω, λοιπόν, εγώ σαν "Ζορό" να ζητήσω να γίνει έλεγχος για την οικογένεια που κρατούσε ψηλά τον Ερασιτέχνη; M. Κίτσιος
Οι αναβολές ακολουθούνται από… νέες αναβολές και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να αναρωτιέται ποιος ή ποιοι φοβούνται να βγούνε στη «φόρα» οι συναλλαγές που δημιούργησαν την τρύπα στα ταμεία του Ερασιτέχνη.

Το κόστος για να προχωρήσει ένας σοβαρός έλεγχος των τελευταίων χρόνων (όσων ετών χρειάζεται και όχι απαραίτητα μόνο των τελευταίων 2-3 ετών, όπως είχε ακουστεί) είναι υψηλό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του GreenZone, αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη, καθώς έχουν δεσμευτεί εδώ και καιρό επιφανείς Παναθηναϊκοί πως θα το καλύψουν από την τσέπη τους.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Για κανέναν.

Θυμίζουμε όσα είχε δηλώσει πέρυσι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, για να αντιληφθείτε ένα μέρος όσων (τραγελαφικών) συνέβαιναν στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό:

«Το όραμα του Παναθηναϊκού, όποιο όραμα υπάρχει, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς γήπεδο. Η επιβίωση του Ερασιτέχνη εξαρτάται από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Είναι απίστευτες οι εξελίξεις στον Ερασιτέχνη. Κάποια στιγμή ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Κίτσιος και του είπα να γίνει οικονομικός έλεγχος να βρεθεί ποιο είναι το άνοιγμα, να αποδοθούν ευθύνες, να ανοίξει τις πόρτες του για μέλη. Αυτό δεν το έκαναν, αλλά άρχισαν να ρωτάνε «πού είναι οι παναθηναϊκάρες». Εγώ ό,τι και να μου πουν για επικοινωνιακά και να μου γράφουν, δεν καταλαβαίνω Χριστό.

Μας ζήτησαν χρήματα, τους έδωσα 220.000 ευρώ δεν μου έδωσαν απόδειξη. Τους ρώτησα πού είναι η απόδειξη... Κάποια στιγμή σταμάτησα να ρωτάω και να ασχολούμαι. Μετά από καιρό ο κ. Κίτσιος μου στέλνει κάποια φωτοτυπία που έλεγε ότι εισπράξαμε 200.000 ευρώ ως προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση. Του λέω, δε μου λες και τα άλλα χρήματα έτσι τα παίρνετε; Ναι, μου λέει. Αρα, του λέω ό,τι εκκρεμότητες έχεις τέτοιες, να ζητήσεις από όσους έχουν δώσει χρήματα να σου υπογράψουν ότι δεν θα τα διεκδικήσουν πίσω. Δεν το έκανε…».
Ταμειακές διευκολύνσεις! Δηλαδή δάνεια που πιθανότατα επιμηκύνουν το χρέος! Προς ποιους; Άγνωστο…

Ως ασέβεια και κακοήθεια προς τους αδελφούς Γιαννακόπουλους είχε δηλώσει ο Μιχάλης Κίτσιος πως χαρακτήρισαν μέλη του Δ.Σ. την προτροπή του Ανδρέα Βγενόπουλου να γίνει οικονομικός έλεγχος στον Α.Ο. Θυμίζουμε όσα είχε πει τον Σεπτέμβριο του 2011 ο πρώην πρόεδρος που επί των ημερών του πέρασε η τροπολογία Μπιρμπίλη, και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του:

«Το 2009 ανέλαβα τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, μετά από παράκληση κάποιων μελών και του Θανάση Γιαννακόπουλου, ούτως ώστε να μην οδηγηθούμε στο Πρωτοδικείο. Θα ήταν μια διοίκηση περιορισμένης ισχύος. Όταν ανέλαβα προσπάθησα να κάνω ορισμένες ενέργειες για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να βάλει στα ταμεία του κάποια χρήματα.

Την εποχή της ΠΕΚ δόθηκαν κάποια χρήματα και έδωσα αμέσως εντολή να δοθούν αποδείξεις σε όλους όσοι είχαν συνδράμει οικονομικά. Παράλληλα έστειλα και επιστολές στους μετόχους, με τις οποίες ζήτησα από τον κάθε ένα 100.000 ευρώ για να σβήσει το χρέος του Ερασιτέχνη. Η αλήθεια είναι πως δεν πήρα ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Βγενόπουλος μου ζήτησε να βάλω ορκωτούς λογιστές, ώστε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Ερασιτέχνη, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο για τους ανθρώπους που γνωρίζω από το 1970 και οι οποίοι από τότε δίνουν χρήματα και κρατούν ψηλά τον Ερασιτέχνη.

Τριάντα χρόνια δεν έδινε κανένας άλλος λεφτά, τον κρατούσαν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Ας μην είμαστε ψεύτες. Θα πάω, λοιπόν, εγώ σαν `Ζορό' να ζητήσω να γίνει έλεγχος για την οικογένεια που κρατούσε ψηλά τον Ερασιτέχνη; Μάλιστα, έφερα το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο, λέγοντας στα μέλη ότι ζητήθηκε από κάποιον να στείλω επιστολή στους ανθρώπους που έδιναν τόσα χρόνια χρήματα και να δηλώσουν ότι δεν θα τα ξαναπάρουν. Σύσσωμο το Δ.Σ. απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απρέπεια και κακοήθεια. Από εκεί και πέρα, δεν είχα κάποια άλλη δοσοληψία με τον κ. Βγενόπουλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα