Ο τίμιος κύριος Μπατίστ

Το Greenzone αποκαλύπτει πως ό,τι έγραψε στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του ο Μάικ Μπατίστ, δήλωνε και το 2007, όταν «σφάζονταν» στα πόδια του Μπάρτσα και ΤΣΣΚΑ...
Θα ήταν άδικο για τον οποιοδήποτε να μιλήσει αρνητικά για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το διαζύγιό της με τον Μάικ Μπατίστ, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Κουμάντο στην τσέπη που
έχει ματώσει για τον Παναθηναϊκό δεν κάνει κανείς. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Αμερικανός οι λόγοι που αφήνει την αγαπημένη του Αθήνα δεν είναι απλώς τα χρήματα.

Όσοι τον κατηγόρησαν -με περίσσια ευκολία- και τον χαρακτήρισαν με βαριές λέξεις που δεν αρμόζουν σε έναν ηγέτη όπως ο Μάικ, ίσως το σκεφτούν διαφορετικά, αν φέρουν στο μυαλό τη συμπεριφορά του παίχτη το 2007, όταν είπε «όχι» στις προτάσεις της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ. Τότε βέβαια προπονητής του ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και η διοίκηση του έδειξε πως τον θέλει πλάι της με τον πλέον πειστικό τρόπο, πριν λήξει το συμβόλαιό του.

Η σημερινή στάση του Μπατίστ, αν μη τι άλλο είναι τίμια. Τα αρχεία από το παρελθόν το επιβεβαιώνουν. Ο Αμερικανός στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του είπε πως δεν υπάρχει λόγος να μείνει στην ομάδα αφού αποχώρησαν οι στυλοβάτες της, δηλαδή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης. Είπε ακόμα πως οι λόγοι που φεύγει δεν είναι τα χρήματα της Φενέρ, αφού και στο παρελθόν είχε δεχτεί σημαντικές προτάσεις, ανώτερες από αυτές που του έκανε ο Παναθηναϊκός, όμως έμενε στην ομάδα της καρδιάς του.

Πολλοί μπορεί να σκέφτηκαν πως θέλησε απλώς να δικαιολογηθεί. Το Greenzone όμως θυμίζει πως τα ίδια ακριβώς λόγια έλεγε και πριν από 5 χρόνια!

Τον Απρίλιο του 2007 ξεκίνησαν να φουντώνουν οι φήμες για προσέγγιση του παίχτη από την Μπαρτσελόνα. Στο παιχνίδι της διεκδίκησης μπήκε και η ΤΣΣΚΑ που επιχείρησε να προσεγγίσει τον παίχτη πριν καν τον τελικό του final 4 της Αθήνας!

Στις 24 Απριλίου η ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo έγραψε:
«Πίσω από τον καπνό υπάρχει και φωτιά; Όπως συνηθίζεται ναι... Αν και στην προκειμένη περίπτωση ισχύσει ο κανόνας, τότε ο πλειστηριασμός για τον Μάικ Μπατίστ έχει ξεκινήσει πρόωρα και στο παιχνίδι έχουν μπει τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και η Μπαρτσελόνα.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα ανέφερε πως η ισπανική ομάδα έχει λιγότερες πιθανότητες να αποσπάσει το «ναι» του Αμερικανού επειδή τα χρήματα που προσφέρει η ομάδα του στρατού είναι περισσότερα και πως επιθυμεί διακαώς να τον φέρει στη Ρωσία, από τη στιγμή που θα αποχωρούσε ο Ντέιβιντ Άντερσεν.

«Προς το παρόν η πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζει έδαφος. Λέτε να δούμε τον παίκτη του Παναθηναϊκού να αγωνίζεται στο πλευρό του Θοδωρή Παπαλουκά;», έγραφε και ο ελληνικός αθλητικός Τύπος

Ο Μπατίστ έκλεισε τα αυτιά, αντιμετώπισε με τον Παναθηναϊκό τους Ρώσους, κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης και ακολούθως κλήθηκε να πάρει μία απόφαση ζωής. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι. Του εξήγησαν πως τον θεωρούν π
Keywords
Τυχαία Θέματα