Ο Σωτήρ(ης) και ο... Look-cash

Δύο παίκτες που έφυγαν με άσχημο τρόπο από τον Παναθηναϊκό και που επέλεξαν διαφορετικό τρόπο εκδήλωσης της αγάπης τους για το Τριφύλλι...
Μέσα σε δύο χρόνια αποχώρησαν όλοι οι συντελεστές του νταμπλ του 2010. Άλλοι έφυγαν φιλικά, άλλοι με άσχημο τρόπο. Άλλοι βοήθησαν τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και άλλοι τον έσπρωξαν στον γκρεμό.

(Προσοχή, δεν κατακρίνουμε κανενός τη στάση. Δικαίωμα όποιου το επιθυμεί είναι να εκδηλώνει την... αγάπη του προς τον σύλλογο που τον ανέδειξε «πατώντας» στο συμβόλαιό του και ζητώντας μέχρι κεραίας κάθε ευρώ).

Ο
Σωτήρης Νίνης έφυγε από την ομάδα γιατί η διοίκηση δεν του έκανε πρόταση που να τον ικανοποιεί. Για οικονομικούς λόγους αποδομήθηκε η ομαδάρα του νταμπλ, με όλους τους αστέρες που κατέκτησαν πρωτάθλημα και κύπελλο να αποχωρούν ένας-ένας μέσα σε λίγα χρόνια. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ανεφέρουμε το ποσό με το οποίο θα έμενε «πράσινος» ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό, όπως ο ίδιος το έχει εκμυστηρευθεί στο περιβάλλον του, και θα καταλάβετε τι απίστευτα πράγματα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ο Νίνης έφυγε από το Τριφύλλι επί προεδρίας Δημήτρη Γόντικα, με παράσημο ένα εξώδικο, χωρίς να του γίνει μία αξιοπρεπής πρόταση από τη διοίκηση, την ώρα που ο Λουκάς Βύντρα στοίχιζε ετησίως 1.150.000 ευρώ μεικτά.

Ο «Σωτηράκης» που αγαπήθηκε από την κερκίδα όσο λίγοι και ο οποίος είχε βγει από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού, αγωνίζεται πλέον στην Ιταλία. Ενώ ακόμα και μετά την αποχώρησή του δέχτηκε λάσπη από (δήθεν) φιλικές εφημερίδες και δημοσιογράφους, ο ίδιος γράφτηκε μέλος στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και υπογράφει κάθε διακανονισμό που του προτείνει η ΠΑΕ.

Από την άλλη, υπάρχει το παράδειγμα του Λουκά Βύντρα. Του παίκτη που φιλικά προς πρώην «καθεστώτα» ΜΜΕ ανήγαγαν σε όχημα διχασμού των φιλάθλων. Του ποδοσφαιριστή που οι γκέλες θα μπορούσαν να γίνουν βιβλίο και όμως κατόρθωσε και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένης παίκτης από όσους αγωνίζονταν. Του παίκτη που ενώ η ΠΑΕ χρεωκοπούσε -κατά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη- ο ίδιος δεχόταν... αύξηση αποδοχών.

Ο Βύντρα που στοίχιζε στον Παναθηναϊκό 1.150.000 ευρώ μεικτά, δεν δεχόταν φέτος μειώσεις, την ώρα που ο δικηγόρος του έβγαινε στα ραδιόφωνα και έλεγε πως ο πελάτης του παρέμενε ακατέβατος επειδή η διοίκηση ήθελε να φέρει τον Τζιμπρίλ Σισέ!

Τελικά έπειτα από πολλές παλινωδίες της διοίκησης Αλαφούζου, που στοίχισαν σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο Λουκάς Βύντρα αποχώρησε εξασφαλίζοντας μισθούς περσινούς, φετινούς και… επόμενους.

Το μόνο που συνδέει Βύντρα και Νίνη είναι πως και οι δύο είναι πρώην ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Κατά τ’ άλλα, ο ένας λατρεύτηκε από την κερκίδα και ο άλλος… το αντίθετο. Ο ένας βοήθησε την ομάδα και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα όσον αφορά τα οφειλόμενά του, ο άλλος δίχασε –έστω και άθελά του- τους οπαδούς, παρέμεινε ακατέβατος, πήρε μισθούς μέχρι και της επομένης περιόδου και μέχρι να αποχωρήσει έκανε τραγικές εμφανίσεις αγωνιστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα