Νέο σκάνδαλο για την ομάδα της παράγκας, της ψευτιάς, και της κλεψιάς

Δημοσίευμα της «Live Sport» αποκαλύπτει ότι η Τράπεζα Κρήτης απαιτεί σχεδόν 40 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό που χρησιμοποίησε χρήματά της για να... κινηθεί στα χρόνια του Κοσκωτά! Χάρη στον Γιώργο Κοσκωτά που ποζάρει μπροστά από τα κάγκελα της φυλακής, ο Ολυμπιακός χρηματοδοτήθηκε με
κλεμμένα χρήματα επί σειρά ετών!

Στα χρόνια της Παράγκας το πρωτάθλημα έπαιρνε η ίδια ομάδα. «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν, κι οι άλλοι να πάνε να γαμ,ούν» έλεγε στο τηλέφωνο ο πρόεδρος της ένωσης διαιτητών Πειραιά Γιάννης Σπάθας (πατέρας του διαιτητή Ηλία Σπάθα, ο οποίος εκείνη την εποχή φιγουράριζε στη λίστα με τα ύποπτα κέρδη του ΟΠΑΠ) δίνοντας το στίγμα της εποχής.

Τα ψέματα που διακινεί το ερυθρόλευκο σύστημα προπαγάνδας μέσω και των «αντικειμενικών» μέσων ενημέρωσης, είναι αμέτρητα και το GreenZone κάνει ό,τι μπορεί για να τα ξεμπροστιάζει ένα προς ένα.

Και φτάνουμε και στο κομμάτι της κλεψιάς. Πέρα από την ξεδιάντροπη καταπάτηση κάθε έννοιας fair play με το στήσιμο της Παράγκας αλλά και τις υποθέσεις των στημένων αγώνων των τελευταίων ετών όπου ο ΟΣΦΠ έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, υπάρχει και το θέμα της υπεξαίρεσης δισεκατομμυρίων δραχμών του Γιώργου Κοσκωτά από την Τράπεζα Κρήτης, ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός χωρίς κανείς να τον τιμωρήσει. Αγόραζε παίκτες, έκανε αστρονομικές προσφορές σε παίκτες αντιπάλων ομάδων και όλα αυτά με κλεμμένα χρήματα.

Το κράτος, αρχικά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθως από αυτή του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε τόλμησε να πειράξει το αγαπημένο παιδί του παρά την ξεδιάντροπη κλοπή. Τον Δεκέμβριο του 1990 ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασσάς αποφάσισε το Δημόσιο να παρέχει εγγυήσεις μέχρι του ποσού των 2,6 δις δραχμών (περίπου 7,6 εκατομμύρια ευρώ) για τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την Τράπεζα Κρήτης. Ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε τον ΟΣΦΠ από το Πρωτοδικείο και πλήρωσε τα χρέη προς το κράτος σε δόσεις. Ωστόσο υπήρχε και το χρέος του Ολυμπιακού προς την Τράπεζα Κρήτης, από την οποία... σούφρωσε τα χρήματα ο Κοσκωτάς!

Το καλοκαίρι του 1995, οι Υπουργοί Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, Βιομηχανίας Κώστας Σημίτης και Δικαιοσύνης Αναστάσιος Πεπονής υπέγραψαν τον νόμο 2330/95 που ψήφισε η Βουλή με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση της Τράπεζας Κρήτης Α.Ε.». Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1996 διαχωρίζοντας το «υγιές» κομμάτι, με τις «αμαρτίες» του παρελθόντος και το ενεργητικό της Τράπεζας πέρασε στη Νέα Τράπεζα Κρήτης, όπου αγοράστηκε το 1998 από τον όμιλο Λάτση έναντι 93 δισ. δραχμών.

Ετσι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport» η υπό εκκαθάριση εταιρία «Τράπεζα Κρήτης» κυνηγά διάφορες οφειλές και προς τον ΟΣΦΠ έχει καταθέσει δύο αγωγές. Η πρώτη υπόθεση τελεσιδίκησε τον περασμένο Δεκέμβριο καλώντας την ΠΑΕ της ομάδας του Πειραιά να πληρώσει 4 εκατ. ευρώ και 15 εκατ. ευρώ σε τόκους, ενώ από τη δεύτερη υπόθεση υπολογίζονται άλλα 20 εκατ. ευρώ!

Ο Ολυμπια
Keywords
Αναζητήσεις
παλαιοκρασας χρηματα
Τυχαία Θέματα