Να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά

«Τρόμαξαν» αλλά νίκησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με 3-2 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου...Οι πιτσιρικάδες που έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ αποχώρησαν με τους κηδεμόνες τους με χαμόγελο στα χείλη και αυτό είναι το μόνο που μετράει. Δύο πρόσωπα εμφάνισε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός,
ένα πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο (έπαιζε με παίκτη παραπάνω) και το... κλασικά αγχωτικό της φετινής περιόδου στο δεύτερο μέρος. Με 3-2 νίκησε το Τριφύλλι την Βέροια, με σκόρερ του Βιτόλο (5΄, 77΄) και Σο (32΄).

Το σκορ άνοιξε στο 5΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο ισπανός μέσος, το οποίο κέρδισε ο ίδιος. Ο Ιμπραΐμ Σισοκό έβγαλε με φανταστική κάθετη τον Βιτόλο απέναντι με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Γεωργιάδης τον ανέτρεψε και ο ρέφερι Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Βέροιας.

Σωστή η απόφαση του διαιτητή, αφού ο Βιτόλο βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού πέτυχε ο Χαμπίμπ Σο. Ο αμυντικός μέσος έχει πολλές φορές δοκιμάσει μακρινά δυνατά σουτ τη φετινή περίοδο. Αυτή τη φορά έπιασε ένα πανέμορφο σουτ με το αριστερό, στο 32’, και έγραψε το 2-0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» πίεσαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο β’ μέρος. Οι παίκτες του Βονόρτα έριξαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, έκαναν πολλά –παιδικά- λάθη και ισοφαρίστηκαν από τη Βέροια.

Με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε το Τριφύλλι το σκορ, έκανε το 2-1 η Βέροια στο 55΄. Δηλαδή με πέναλτι και αποβολή. Με τη διαφορά πως σε αυτή τη φάση αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί πράγματι να υπάρχει ανατροπή του Σπυρόπουλου στον Καλτσά (όπως παραδέχτηκε και ο σπίκερ «σπάζοντας» τον άτυπο… κανόνα της ψηφιακής τηλεόρασης), όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κόστλι. Παραλίγο να αποκρούσει ο Καπίνο, όμως δεν τα κατάφερε για λίγα χιλιοστά.

Στο 67΄ η Βέροια έφτασε στην ισοφάριση, σε μία φάση που αδράνησε η άμυνα του Παναθηναϊκού. Σε εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά δεν πήδηξε ούτε ένας «πράσινος» και ο Κόστλι έβαλε ένα πανεύκολο γκολ με το κεφάλι. Παρόμοια αμυντική λειτουργία δεν συναντάει κανείς ούτε σε αγώνες ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τον Παναθηναϊκό λύτρωσε ο Βίκτορ Βιτόλο με σουτ στο 77΄, αφού πρώτα του έστρωσε πολύ ωραία την μπάλα ο Φιγκερόα. Ο αργεντινός επιθετικός «χάζεψε» την κερκίδα λίγο αργότερα με πανέμορφα χορευτικά και ντρίπλες, ενώ ο Βιτόλο έχασε δύο ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ματς για το χατ τρικ.

ΑΜΚ, συνθήματα για Βαρδινογιάννη και Νταμπίζα

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σήκωσαν πανό που καλούσε τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα να δραστηριοποιηθούν ενόψει της ΑΜΚ που θα εγκριθεί στην αυριανή Γ.Σ.. Ακούστηκαν, ακόμα, συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και κατά του Νίκου Νταμπίζα.

Παναθηναϊκός (Βονόρτας): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Καζιγιάμα (64' Λαγός), Μπαρμπαρούσης (74' Ντίνας), Σισοκό, Φιγκερόα (88' Τοτσέ).

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Κοταρίδης, Πέρεθ (45' Καλτσάς), Μπάρμπας, Τζούνιορ, Κόστλι, Καλογέρης (90' Μοκάκε), Αμαραντίδης, Γεωργέας, Ιωάννου (9' Μπερτέν), Γεωργιάδης, Ολαϊτάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα