Μεγάλη νίκη οι Αμαζόνες!

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού αν και έχασαν ένα σετ, κατόρθωσαν και κάλυψαν τη διαφορά πόντων (σε περίπτωση ισοβαθμίας) και νίκησαν με 3-1 τους Μακεδόνες Αξιού!

Η Κυψέλη ήταν κατάμεστη, οι κορίτσαροι του Παναθηναϊκού πέταγαν φωτιές και μπορεί να έχασαν το τρίτο σετ, όμως στο τέταρτο
και το τελευταίο ισοπέδωσαν τους Μακεδόνες Αξιού (25-8), νίκησαν με 3-1 σετ και έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Α1.

Το πάθος των κοριτσιών του Τριφυλλιού ξεχείλιζε. Η κερκίδα θύμιζε απλώς… ΠΑ-ΝΑ-ΘΗ-ΝΑ-Ι-ΚΟ. Η διαφορά πόντων του πρώτου αγώνα (99-91), σε περίπτωση που ισοβαθμίσουν οι δύο ομάδες, υπερκαλύφθηκε. Φυσικά, στην άκρη του μυαλού όλων υπάρχουν τα διάφορα… μαγειρέματα, ωστόσο η νίκη είναι τεράστιας σημασίας αφού η υπόθεση πρόκριση παραμένει στα χέρια των «πρασίνων».

Για τον Παναθηναϊκό ακολουθούν τα παιχνίδια με Ηρακλή (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), όμως για να κινδυνεύσει το Τριφύλλι θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα (να κερδίσουν οι Μακεδόνες ΑΕΚ και Ρέθυμνο).

Στο πρώτο σετ, οι Μακεδόνες μπήκαν πιο δυνατά, όμως γρήγορα οι «πράσινες» βρήκαν τα πατήματά τους, ισοφάρισαν σε 9-9 και από το σημείο εκείνο και μετά πήραν το προβάδισμα που κράτησαν μέχρι τέλους (25-20).

Το δεύτερο σετ έληξε με το ίδιο σκορ, αφού τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσου φόρτσαραν μετά το 9-8 και έχτισαν μία διαφορά πέντε πόντων που την κράτησαν μέχρι το 25-20.

Ένα μπλακ-άουτ στο τρίτο σετ τρόμαξε τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινες» χαλάρωσαν και το πλήρωσαν, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν σε 2-1 με 16-25.

Το τέταρτο σετ ήταν και το κρισιμότερο. Οι γυναικάρες του Τριφυλλιού έπρεπε όχι απλώς να το κατακτήσουν πάση θυσία, αλλά και να το κερδίσουν με διαφορά 8 πόντων, για περίπτωση ισοβαθμίας. Ο κόσμος... ζωντάνεψε, τα μάτια των «πρασίνων» πετούσαν φωτιές, πραγματοποίησαν το καλύτερο πιθανότατα σετ τους μέσα στη χρονιά, και το 25-8 είναι το αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας.

Παναθηναϊκός - Μακεδόνες Αξιού 3-1

Τα σετ: 25-20, 25-20, 16-25, 25-8
Keywords
Τυχαία Θέματα