Λάσπη, βροχή, συνθήματα και τεσσάρα

Άνοιξαν οι ουρανοί! Ντεμπούτο με γκολ για τον Σο, δύο τέρματα ο Φορναρόλι! Με 4-0 νίκησε εύκολα ο Παναθηναϊκός την Προοδευτική και καθάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλου...
Παιχνίδι που είχε τα πάντα. Ντεμπούτο με γκολ για τον Πάπε Σο, δύο τέρματα (το ένα πανέμορφο) του Μπρούνο Φορναρόλι, βροχή που θύμιζε... Ουντινέζε 2005, διακοπή λόγω της κακής κατάστασης του
(πανάκριβου) ΟΑΚΑ, εκπληκτική κερκίδα από τους ελάχιστους φιλάθλους και συνθήματα κατά των Βαρδινογιάννη και Μαυροκουκουλάκη!

Αντί για την ομάδα… πόλο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα κατέβασε την ποδοσφαιρική στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Προοδευτική και κέρδισε εύκολα με 4-0, χάρις σε δύο γκολ Φορναρόλι, και σε άλλα δύο των Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Πάπε Σο! Ο Σενεγαλέζος, έστω και σε ματς με αδύναμο αντίπαλο -αλλά με δυσοίωνες καιρικές συνθήκες- επιβεβαίωσε όλα τα χαρίσματα τα οποία τον συνόδευαν όταν αποκτήθηκε. Είναι γεροδεμένος και εντυπωσιακά αλτικός. Θα μπορούσε, μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ, αν η μπάλα ήθελε να του κάνει το χατίρι.

Το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα έκαναν, εκτός του Σο, και οι Αποστολόπουλος και Δώνης.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν μονότερμα την Προοδευτική, η οποία είχε στηθεί με διπλή άμυνα ζώνης και ενδιαφερόταν απλώς στο να προστατεύσει τα μετόπισθέν της. Η ομάδα του Ρότσα παίζοντας με σύνθεση αποτελούμενη κυρίως με νέους και αναπληρωματικούς ευτύχισε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με 2-0, όταν το τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου θύμιζε ακόμα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Το πρώτο τέρμα πέτυχε λίγο πριν συμπληρωθούν τα 45’ ο Μπρούνο Φορναρόλι με υπέροχη λόμπα, ενώ το δεύτερο γκολ σημείωσε με ατομική ενέργεια ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Αναμνήσεις του προ 7 ετών ματς με την Ουντινέζε έφερε το δεύτερο ημίχρονο, με την βροχή να δυναμώνει, τους (ελάχιστους) οπαδούς να τραγουδούν, οι περισσότεροι μούσκεμα, και τους ποδοσφαιριστές να παλεύουν σε έναν χώρο που θύμιζε βούρκο.

Το 3-0 πέτυχε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου ο Φορναρόλι, με τον Ουρουγουανό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, αφού αυτή κόλλησε μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έπειτα από ασίστ του Τριανταφυλλόπουλου.

Για μικρό διάστημα, η Προοδευτική πίεσε και θα μπορούσε να μειώσει σε 3-1 αν ο Στέφανος Κοτσόλης δεν έκανε εντυπωσιακή διπλή επέμβαση και δεν σταματούσε την μπάλα χιλιοστά πριν περάσει την γραμμή του τέρματός του.

Στο 75' ο διαιτητής Μήτσιος διέκοψε το παιχνίδι καθώς οι συνθήκες δεν επέτρεπαν να συνεχιστεί και αφού μαζεύτηκαν κάπως τα νερά με μηχανήματα και σκούπες, μετά από 25 οι δύο ομάδες βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

(Να θυμίσουμε πως είναι η δεύτερη φορά που ο ίδιος ρέφερι διακόπτει παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και αν αυτή τη φορά δικαιολογείται, δεν είχε δικαιολογίες πέρυσι, όταν είχε απαιτήσει να κατέβει πανό... με πολιτικό μήνυμα για να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Εργοτέλη).

Στο 83' ο Σο έγραψε το 4-0 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πάλι με τον ίδι
Keywords
Τυχαία Θέματα