Η «σκιά» του Τζίγγερ καλύπτει το Τριφύλλι

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έφυγε, η σκιά του όμως παραμένει στον Παναθηναϊκό. Οικονομικό χάος, γηπεδικά αγκάθια, ενοικιαζόμενο προπονητήριο και στελέχη της επιρροής του αφήνει στο Τριφύλλι...
Τριάντα τρία χρόνια είναι πολλά για να αποχωρήσει μέσα σε μία ημέρα η οικογένεια που προσέφερε μεν, αλλά κυρίως έβλαψε τον Παναθηναϊκό. Θα πάρει καιρό και θα χρειαστεί αποφασιστικότητα, ρίσκο και ιδρώτας για να μπορέσουμε να γράψουμε πως «αποβαρδινογιαννίστηκε» πλήρως το Τριφύλλι.

Μέχρι τότε ας μελετήσουμε την πραγματικότητα του 2012, της μετά-Τζίγγερ
εποχής στον Παναθηναϊκό:

* Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε από το μετοχολόγιο της ΠΑΕ. Το όνομά του, όμως θα συζητείται και θα απασχολεί καθημερινά τον κόσμο του Παναθηναϊκού, καθώς είναι ο κύριος υπεύθυνος για όσα βιώνει ο σύλλογος αλλά και για όσα πρόκειται να ζήσει στο εγγύς μέλλον! Δικές του πράξεις και αποφάσεις «πληρώνει» το Τριφύλλι.

* Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραμένει ο Δημήτρης Γόντικας, προσωπική επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

* Τη θέση του τεχνικού συμβούλου ανέλαβε ο παλαίμαχος Κώστας Ελευθεράκης που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το περιβάλλον Βαρδινογιάννη (φημολογείται πως έχει πολύ καλή σχέση ακόμα και με πρώην μέλη του ΔΣ που τον Μάρτιο του 2012 «έριξαν» τη διοίκηση!).

* Την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τη Μάδεργουελ. Ενώ στα αρχικά πλάνα υπήρχε φιλικός αγώνας για να είναι πιο έτοιμη η ομάδα, τελικά η διοίκηση δεν κατάφερε να κλείσει κανένα παιχνίδι.

* Ακολουθούν οι εκλογές που θα καθορίσουν τους νέους προέδρους στην ΚΕΔ και στην ΕΠΟ. Επικρατέστερα ονόματα είναι οι Γιώργος Σαρρής και Γιάννης Μώραλης αντίστοιχα...

* Το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού δεν ανήκει στην ΠΑΕ αλλά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τη φετινή σεζόν γίνεται η διευκόλυνση να μην πληρώσουν οι «πράσινοι» το ενοίκιο που ξεπερνάει το 1 εκ. ευρώ. Τι γίνεται όμως από του χρόνου;

* Όλοι οι υψηλόμισθοι ποδοσφαιριστές δέχτηκαν μείωση αποδοχών. Όλοι; Ε, υπάρχει και ένας που δεν τον πιάνουν τα ψαλίδια.

* Αν ο Λουκάς Βύντρα, ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που ευχαρίστησε δημοσίως ο Τζίγγερ στην αποχαιρετηστήρια (;) συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει, δεχόταν το 50% που του προτάθηκε θα έμενε με ευκολία ο Κουίνσι Οβούσου και θα υπήρχε μπάτζετ ακόμα και για την απόκτηση του «δεκαριού» που θέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

* Το φετινό καλοκαίρι θυμίζει σε πολλά το περυσινό. Τότε ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει λύσεις στη μετά Ζιλμπέρτο – Σισέ εποχή. Φέτος πρέπει να βρει λύσεις με ελεύθερους και φθηνούς παίχτες, και να συμβιβαστεί με την απώλεια τριών από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές (Νίνη, Σιμάο και Λέτο). Λογικά και του Κουίνσι.

* Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού Μάδεργουελ υποβαθμίζεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ και σε περίπτωση «στραβής» τα δάχτυλα όλων θα πέσουν πάνω στον Φερέιρα. Λες και είχε να διαλέξει ο Πορτογάλος ανάμεσα σε παίχτες πρώτης διαλογής ή σε ποδοσφαιριστές από το «κάτω ράφι»
Keywords
Τυχαία Θέματα