«Η σάλπιγγα του Ολυμπιακού θα παίζει για τη Θύρα 13»!

«Να με ξεχάσουν οι Ολυμπιακοί. Από σήμερα ανήκω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Η τρομπέτα μου θα παίζει για τη Θύρα 13». Αυτά είναι τα λόγια του τρομπετίστα των οπαδών του ΟΣΦΠ το 1971. Οι… «αιώνιες» αποκαλύψεις του GreenZone συνεχίζονται (και πού είστε ακόμα!). Μετά τις πράσινες φανέλες που έχει φορέσει ο Ολυμπιακός, την κλεμμένη μελωδία στον ύμνο του,
τις «απάτες» επί «χούντας», τα παναθηναϊκά αισθήματα του Γιώργου Σιδέρη, το… 9-2, τη Θύρα 13 του ΟΣΦΠ, τις «ευρωκοπάνες» σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ήρθε η ώρα να μάθετε και για τον τρομπετίστα που «αλλαξοπίστησε»!

Οι εκρήξεις χαράς, ενθουσιασμού, οπαδικής ηδονής ήταν συναισθήματα που βίωνε η ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα το 1971. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βρίσκονταν στα ουράνια. Ορισμένοι από τους φιλάθλους άλλων ομάδων πανηγύριζαν μαζί τους. Άλλοι έσκαγαν από τη ζήλια τους. Αρκετοί αποφάσισαν να «αλλαξοπιστήσουν», να βαφτούν «πράσινοι» και να υποστηρίζουν πλέον τον μεγαλύτερο Σύλλογο που έχει ποτέ γεννήσει ο ελληνικός αθλητισμός.

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως το Έπος του '71 κατόρθωσε και μεταμόρφωσε τον τρομπετίστα των οπαδών του Ολυμπιακού σε φανατικό Παναθηναϊκό;

Απίστευτο; Σίγουρα. Αληθινό; Πέρα για πέρα!

«Η Θύρα 13 του Παναθηναϊκού μου ανήκει και τις ανήκω ολοκληρωτικά».

Αυτά τα λόγια είπε το 1971 σε αθλητική εφημερίδα, τρομπετίστας της κερκίδας του Ολυμπιακού! Ο άνθρωπος που μέχρι τότε «εμψύχωνε τους φίλους του ΟΣΦΠ και τους ποδοσφαιριστές» στα ματς των «ερυθρολεύκων».

Ο Τάσος Παραπόλας, «πρώτη» σάλπιγγα του Ολυμπιακού την εποχή εκείνη, όπως χαρακτηριστικά τον αναφέρει το ρεπορτάζ του Τύπου, πήγε στα γραφεία αθλητικής εφημερίδας. Εκεί τον περίμενε αντιπροσωπία της Θύρας 13, έπειτα προφανώς από σχετική συνεννόηση. Φωτογραφήθηκε μαζί τους και δήλωσε δημόσια:

«Η σάλπιγγα του Ολυμπιακού, από εδώ και πέρα θα παιανίζει μόνο τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

Εύχομαι ολόψυχα οι φίλοι του Παναθηναϊκού να μ’ αγαπήσουν όπως και εγώ αυτή τη στιγμή τους υπεραγαπώ. Και τους δηλώνω πως ουδέποτε θα τους εγκαταλείψω αλλά μαζί τους θα γιορτάζω τους θριάμβους του Παναθηναϊκού μας.

Δηλώ υπευθύνως ότι έπαυσα πλέον ν’ ανήκω στις τάξεις του Ολυμπιακού και τάσσομαι παρά το πλευρόν του “τρισένδοξου” Παναθηναϊκού!

Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους μου αλλά ας με ξεγράψουν από τον Ολυμπιακό. Διότι έχω την γνώμη πως κοντά στους Παναθηναϊκούς θα βρω την ψυχική γαλήνη που δυστυχώς δεν μπορούσα να βρω στον Ολυμπιακό».
Παγωμάρα. Οι συντάκτες του ρεπορτάζ και όσοι βρίσκονταν στα γραφεία της εφημερίδας δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους. Ο Τάσος Παραπόλας δεν ήταν απλώς ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού. Ήταν μέχρι εκείνη την ημέρα ένας γνωστός φανατικός οπαδός της ομάδας του Πειραιά, ολυμπιακός από τα γεννοφάσκια του, γεννημένος στην Καστέλλα, που είχε μάθει να παίζει την τρομπέτα μόνο και μόνο για να «ψάλλει» τον ύμνο του ΟΣΦΠ.

Για να πειστούν πως δεν πρόκειται όλο το σκηνικό για κάποια κακόγουστη φάρσα, ο Τάσος Παραπόλας υπέγραψε και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ το ακόλουθο μήνυμα:

«Από σήμερα ανήκω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. ΖΗΤΩ Ο ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΚΟΣΜΟΥ! Η τρομπέτα μου θα παίζει για τη ΘΥΡΑ 13! Οι Ολυμπιακοί να με ξεγράψουν».

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Αναζητήσεις
κλεμμενος υμνος ολυμπιακου, ολυμπιακοϋ.υμνος.1971
Τυχαία Θέματα