Η λογοκρισία του πρωταθλήματος

Όσο η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου βάλλεται ποικιλοτρόπως, η ΕΠΟ φέρεται πως είναι έτοιμη να περάσει διάταξη, βάσει της οποίας θα τιμωρούνται οι ΠΑΕ που αντιδρούν δημόσια σε περιπτώσεις που θεωρούν πως αδικούνται, γιατί με αυτό τον τρόπο... δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σε ένα ήδη υποβαθμισμένο αθλητικό προϊόν, λόγω της δυσπιστίας που επικρατεί στην κοινή γνώμη για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του (δεν έχει λήξει ακόμα η υπόθεση του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού σκανδάλου της χώρας στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού),
η αρμόδια ομοσπονδία φέρεται πως είναι έτοιμη να πάρει μία απόφαση που το δυσφημεί ακόμα περισσότερο.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τον Πειθαρχικό Κώδικα. Με τις τροποποιήσεις που θα κάνει, πάντα βάσει δημοσιευμάτων, θα τιμωρεί όσες ΠΑΕ ασκούν κριτική σε ό,τι θεωρούν ως «κακώς κείμενο» στο χώρο και αντιδρούν δημόσια.

Έτσι αναμένεται να περάσει στον ΚΑΠ η διάταξη πως σε περιπτώσεις δημόσιων κρίσεων κατά διαιτητών, αξιωματούχων, προέδρων ΠΑΕ, της ΕΠΟ, των ΕΠΣ και των θεσμοθετημένων οργάνων ποδοσφαίρου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών με υποχρέωση ανάκλησης. Σε περίπτωση μη ανάκλησης θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών.

Φυσικά, δεν είναι οι δηλώσεις παραγόντων ή ποδοσφαιριστών που δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τον πλέον επίσημο τρόπο (καταγραφές της ΕΥΠ), διαιτητικές αποφάσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη του κοινού, φημολογίες/καταγγελίες για φερόμενους ως στημένους πίνακες διαιτησίας. Τα γήπεδα δεν έχουν αδειάσει επειδή κάποιοι αναφέρουν/καταγράφουν αυτά τα γεγονότα. Τα γήπεδα ερήμωσαν επειδή το κοινό έχει κρίση, έχει μάτια, βλέπει και γνωρίζει τι συμβαίνει στο αγαπημένο του σπορ.
Keywords
Τυχαία Θέματα