Η επική επιστροφή του Ντέγιαν (vid)

Πώς μία ήττα-αποκλεισμός από τους Καταλανούς μετατρέπεται σε γιορτή! Όταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα έκανε τον γύρο του θριάμβου στο Σπόρτινγκ...
Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού οι παίχτες που έχουν δεθεί με τον κόσμο του Παναθηναϊκού στον βαθμό που το έκανε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο «Ντέγιαν, ο τρελός» φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος και την τίμησε. Σήκωσε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα το 2000 και το 2002, ενώ κάθε φορά που έβρισκε απέναντί του τον Ολυμπιακό,
ήταν ο παίκτης που καθοδηγούσε το Τριφύλλι.

Σαν σήμερα, στις 18 Μαρτίου 2004, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ήρθε στην Αθήνα, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα αντιμετώπιζε τους «πράσινους», σε ένα κρίσιμο ματς που θα καθόριζε την πρόκριση στο Final 4 του Τελ Αβίβ.

Κάθε φορά που ο «Μπόντι» ακουμπούσε τη μπάλα αποθεώνονταν. Ο ίδιος δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί. Η Μπαρτσελόνα νίκησε, με τον Ντέγιαν να πετυχαίνει μόλις 10 πόντους.

Τα καλύτερα ακολούθησαν με τη λήξη του αγώνα. Το Σπόρτινγκ φλεγόταν! Μεγάλα πανό είχαν σηκωθεί που του υπνενθύμιζαν πως «είναι ένας από εμάς». Ο γύρος του θριάμβου που ακολούθησε είναι σίγουρο πως δεν ξεχαστεί ποτέ ούτε από τον ίδιο, ούτε από όσους τυχερούς βρέθηκαν στην κερκίδα και έζησαν στιγμές ανατριχίλας.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά που μετά από ήττα (που σήμαινε μάλιστα αποκλεισμό) οι ηττημένοι οπαδοί πανηγύριζαν σαν να κέρδισαν.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα δήλωσε για το παιχνίδι:

«Εκείνο που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι εκείνη τη φορά για εμένα δεν έγινε αγώνας. Κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό, κάτι απερίγραπτο. Δεν ήταν κάτι που μπορεί κάποιος να το προκαλέσει, να το δημιουργήσει με το ζόρι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Αυτό που εισέπραξα στα Πατήσια δεν ήταν απλά σεβασμός για όσα προσέφερα. Ήταν πολλά περισσότερα».
Δείτε τις ανεπανάληπτες στιγμές που διαδραματίστηκαν στο Σπόρτινγκ στις 18 Μαρτίου 2004:
Keywords
Τυχαία Θέματα