Χειρουργικές βραδιές στην Τούμπα (vid)

Ο απίστευτος διαιτητής Νίκου σε μία από τις πιο μαύρες βραδιές της Παράγκας και δύο ακόμα «χειρουργεία»...
Όπως με αντίπαλο κάθε ομάδα, έτσι και με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχει ζήσει… ένδοξες ημέρες «χειρουργικών» διαιτησιών. Τα χρόνια που η πρώτη «Παράγκα» βασίλευε, το Τριφύλλι έβλεπε απίστευτους ρέφερι να του κλέβουν τον ιδρώτα, μερικές φορές με τόσο προκλητικό τρόπο που πραγματικά δεν ήξερες αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.

Και
φυσικά, όλα αυτά υπό την ανοχή των διοικήσεων που όριζε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία (είτε δεν ήθελε είτε δεν μπορούσε) ποτέ δεν πολέμησε αυτή την κατάσταση προς όφελος του Παναθηναϊκού.

Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι των «πρασίνων» στην Τούμπα το GreenZone θυμάται έναν διαιτητή που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στη βίβλο με τις «σφαγές».

Βρισκόμαστε στην περίοδο 2000-01. Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής Νίκου έκανε τα πάντα για να μην κερδίσει η ομάδα της Αθήνας. Δείτε το βίντεο παρακάτω και όσοι τα ζήσατε θα... βράσετε ξανά, είναι σίγουρο, ενώ όσοι δεν τα θυμάστε ή δεν τα προλάβατε θα καταλάβετε πολλά για το πώς παίζονταν στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο (όχι φυσικά πως έχει αλλάξει σήμερα κάτι…).

Ο ρέφερι εκείνου του αγώνα ακύρωσε στο 62΄ ένα πεντακάθαρο γκολ που πέτυχε με ανάποδο ψαλίδι ο Λεωνίδας Βόκολος, κυριολεκτικά ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Άφωνοι έμειναν μέχρι και οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όταν κατάλαβαν πως κακώς κατέβασαν τα κεφάλια…

Στο πρώτο ημίχρονο, στο 40΄, ο διαιτητής Νίκου είχε στερήσει πέναλτι από τον Παναθηναϊκό, σε ανατροπή του Ολιβάρεζ.

Τα ακόμα πιο εξωφρενικά, αυτά που έκαναν σύσσωμο το φίλαθλο κοινό να πεταχτεί όρθιο από τον καναπέ του έγιναν στις καθυστερήσεις.

Ο διαιτητής έχει δώσει 3 λεπτά καθυστερήσεων. Ο ΠΑΟΚ εκτελεί κόρνερ. Επωφελείται ο Παναθηναϊκός που με δύο μπαλιές βγαίνει στην κόντρα με πέντε παίκτες εναντίον δύο. Ο ρέφερι σφυρίζει τη λήξη και κόβει την φάση στο 92΄ 40΄΄!

Έτσι, για την ιστορία, να θυμίσουμε άλλες δύο περιπτώσεις… περίεργης διαιτησίας. Το 2002-03 ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 στην Τούμπα. Το πέναλτι που έφερε το 2-0 αμφισβητήθηκε έντονα από τους «πράσινους». Το απίστευτο όμως έγινε με την λήξη του ημιχρόνου. Ο διαιτητής Τσαγκαράκης απέβαλε τον Άγγελο Μπασινά. Γιατί; Γιατί κλώτσησε την μπάλα και θεώρησε πως το έκανε για να τον πετύχει…

(Ο Μπασινάς απλώς κλώτσησε απαλά την μπάλα, με καμία εχθρική πρόθεση, και αυτή κύλησε δίπλα από τον διαιτητή).

Τέλος, θυμίζουμε πως και πέρσι γέλασε το πανελλήνιο, όταν ο διαιτητής Κουκουλάκης αποφάσισε να… χαρίσει στον ΠΑΟΚ ένα γκολ με πέναλτι «μαϊμού» και με το σκορ να είναι στο 0-3 έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση της ομαδάρας του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Η απόφαση του διαιτητή αποδοκιμάστηκε μέχρι και από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σκορπιός
Θυμηθείτε τον διαιτητή Νίκου και τα απίστευτα σφυρίγματά του...
Keywords
Τυχαία Θέματα