«Η είδηση της ημέρας»

Όσα είχε δηλώσει προ 16 ημερών ο Δημήτρης Γόντικας και τι τελικά ισχύει...

«Είδηση της ημέρας» είχε χαρακτηρίσει στις 22 Μαΐου ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας την υπογραφή του προσυμφώνου μεταβίβασης από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Με το πέρας του τότε Διοικητικού Συμβουλίου που κράτησε δυόμιση ώρες, ο παλαίμαχος βολλεϋμπολίστας ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα νέα.


«Η είδηση της ημέρας είναι ότι όπως μας είπε ο κ. Αλαφούζος υπεγράφη το συμφωνητικό για την μεταβίβαση των μετοχών. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Αλαφούζου για την παραχώρηση του προπονητικού της Παιανίας χωρίς αντάλλαγμα για ένα χρόνο. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται αναφορικά με την αδειοδότηση. Επίσης ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέλαβε πλήρως και εγγράφως όποιες υποχρεώσεις προκύπτουν από την ΓΗΠΕΛ».

Πέρασαν 16 ημέρες και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πάνω σε όσα είχε δηλώσει ο Δημήτρης Γόντικας:
* Αυτό που υπεγράφη είναι απλώς ένα προσύμφωνο, όμοιο με αυτό που είχε υπογράψει ο Τζίγγερ με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, το οποίο καταρρίπτεται πανεύκολα.

* Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που ανήκει στο στενό επιχειρηματικά περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η μεταβίβαση δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, καθώς δεν το επιτρέπει ο νόμος. Τρία ενδεχόμενα απορρέουν από αυτό:
α)Δε γνώριζε το νόμο ο Τζίγγερ και οι δικηγόροι του όταν υπέγραφε το προσύμφωνο.
β Γνώριζε το νόμο ο Τζίγγερ, άρα υπέγραφε μία συμφωνία που ήξερε εκ των προτέρων πως θα διαλυθεί.
γ)Δεν ισχύει αυτό που γράφει η εφημερίδα που ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα, κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερες απορίες για το λόγο ύπαρξης του δημοσιεύματος.

* Σχετικά με τη... μεγαλοψυχία του Τζίγγερ να παραχωρήσει την Παιανία για έναν ολόκληρο χρόνο, δύο παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε.
α) Οι παίχτες και ο προπονητής μέχρι πρότινος ήταν απλήρωτοι και η ομάδα οδηγούνταν στην καταστροφή. Την ίδια όμως περίοδο οι δόσεις του ενοικίου (συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ) του προπονητικού κέντρου κατατίθεντο κανονικότατα στους λογαριασμούς της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
β) Το προσύμφωνο δεν προβλέπει πουθενά, αν τελικά βρεθεί η λύση και ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, τι θα γίνει με την Παιανία. Θα συνεχίζει να χρεώνει με εξοντωτικά ποσά τον Παναθηναϊκό;

* Η προσπάθεια για την αδειοδότηση της ΕΠΟ καρποφόρησε και εφόσον πάνε όλα καλά και με την άδεια της UEFA και μπορέσει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό σύνολο ο Παναθηναϊκός, θα αξίζουν αν μη τι άλλο ένα μπράβο σε όσους έτρεξαν και «πάλεψαν» με αντίπαλο το χρόνο.

* Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του που απορρέουν από όσα έχει υπογράψει για τη Διπλή Ανάπλαση. Δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη της εγγυήτριας ΠΑΕ. Σχετικά με τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ αναλαμβάνει μόνο τις ευθύνες για την ανέγερση του γηπέδου (για το εμπορικό ούτε κουβέντα) αλλά και αυτές μέχρι την 6η Σεπτεμβρίου 2011. Δηλαδή δεν ευθύνεται για ό,τι πρόκειται να συμβεί μετά
Keywords
Τυχαία Θέματα