Η «διαλυμένη» Μάλαγα και ο ΠΑΟ που έγινε ξανά Παναθηναϊκός

Όταν ο Παναθηναϊκός παίζει με ισπανική ομάδα, τότε αυτή είναι… διαλυμένη, όταν παίζει με Ισπανούς ο ΟΣΦΠ ή η ΑΕΚ τότε «μιλάει το χρήμα»!
Kαι ξαφνικά ο ΠΑΟ έγινε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη για την ύπουλη προπαγάνδα κατά του Παναθηναϊκού
από τη (δήθεν) αντικειμενική εφημερίδα SportDay. Από τη φυλλάδα που τρέμει να γράψει τη λέξη Παναθηναϊκός μετά από νίκες στο πρωτοσέλιδο της, που την αντικαθιστά με τα άψυχα ΠΑΟ, Εξάστερος, «τριφύλλι» και με οτιδήποτε άλλο προκειμένου να μην γράψει ΠΑ-ΝΑ-ΘΑ-ΝΑ-Ϊ-ΚΟΣ. Τη λέξη που από μόνη της γεννάει φιλάθλους.

Το εξωφρενικό είναι πως συμπωματικά η εφημερίδα θυμάται τη λέξη Παναθηναϊκός μετά από ήττες, αποκλεισμούς, άσχημες βραδιές. Αυτή είναι η εφημερίδα SportDay. Ένα ερυθρόλευκο συνονθύλευμα (δήθεν) αντικειμενικών, (ψευτο)κουλτουριάρηδων αρθρογράφων που φορώντας τον (δήθεν) ουδέτερο μανδύα μόνιμα εξυψώνουν τον Ολυμπιακό, ενώ η αμηχανία ξεχειλίζει στα κείμενά τους μετά από «πράσινες» επιτυχίες.

Πώς γίνεται η προπαγάνδα; Εκτός από τα παραπάνω, η διαφορετική αντιμετώπιση παρόμοιων συνθηκών μαρτυράει από μόνη της τα «ερυθρόλευκα» και συνάμα αντι-Παναθηναϊκά κριτήρια με τα οποία λειτουργεί η SportDay, αλλά και γενικότερα το μιντιακό ελληνικό σύστημα.

Βομβαριδός καθημερινός για τη διαλυμένη Μάλαγα, σε βαθμό που ο μέσος φίλαθλος, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στην Ισπανία, νομίζει πως ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει ένα καφενείο.

Φυσικά η πραγματικότητα απέχει έτη φωτός. Το ρόστερ της Μάλαγα, χωρίς να συμπεριλάβουμε τις λίγες απώλειες της ομάδας μετά τη νέα πολιτική των Αράβων που τη διοικούν, είναι τόσο ηχηρά που πραγματικά αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται κάποιος που υποτίθεται γνωρίζει τρία πράγματα να θεωρεί την κλήρωση εύκολη. Εννοείται πως ήξεραν την πραγματικότητα. Δηλαδή πως μόνο για... το αριστερό μπακ της Μάλαγα, τον Μόνρεαλ, ξοδεύτηκαν τα τριπλάσια χρήματα από το περυσινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού! Πως ούτε ένας παίκτης από την εντεκάδα του Τριφυλλιού (ίσως με εξαίρεση τον Σισοκό) δεν χωράει στο ρόστερ των Ισπανών.

Τι προτίμησαν όμως να κάνουν; Να στρέψουν την κοινή γνώμη σε ένα τελείως λάθος πόρισμα, δηλαδή πως είναι ομάδα υπό διάλυση. Ακόμα και έτσι όμως να ήταν, η τακτική τους ήταν ύπουλη και ως στόχο είχε να χτυπήσουν τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον προπονητή του για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό.

Θα μπορούσε κανείς να εξετάσει με επιείκεια αυτή την τακτική, αν η στάση της εφημερίδας ήταν παρόμοια και μετά από ήττες των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2006 ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ συνθλιβόταν μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-4, η «ερυθρόλευκη» SportDay αν και κατέκρινε την οικονομική πολιτική του Κόκκαλη, έδειχνε ευαισθησία στη διαφορά δυναμικότητας που έχει ένας ελληνικός σύλλογος με έναν ισπανικό: «Η μονομαχία ήταν έτσι και αλλιώς Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, όμως ο Ολυμπιακός το πάλεψε...», «Το χρήμα μίλησε», «Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ».Όταν το 2007
Keywords
Τυχαία Θέματα