Η διαφάνεια στα οικονομικά και ο έλεγχος της UEFA που πλησιάζει

Πληρώθηκαν ορισμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού και φέρεται πως εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για τα έργα στη Λεωφόρο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σίγουρια από πού προέρχεται αυτό το ποσό και τι συμβαίνει με την ΑΜΚ, όσο η στιγμή του ελέγχου της UEFA πλησιάζει...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, ήδη τις τελευταίες ημέρες πληρώθηκαν αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού
-κυρίως χαμηλόμισθοι- τη δόση του Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το ίδιο και με τα «βαριά» συμβόλαια.

Όπως αναφέρει η “SportDay”, ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, αφενός για να πληρωθούν παίκτες, αφετέρου για να προχωρήσουν τα έργα στη Λεωφόρο. Σύμφωνα πάντως με άλλα δημοσιεύματα, τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από δάνειο αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο και από άλλους Παναθηναϊκούς επιχειρηματίες.

Όταν συστάθηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία, τα ιδρυτικά της στελέχη είχαν εγγυηθεί διαφάνεια, όμως ειδικά στα οικονομικά ζητήματα υπάρχουν ορισμένες «τρύπες» που ποτέ δεν απαντήθηκαν. Ποτέ δεν μάθαμε ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι της «ΑΜΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» που αρχικά έβαλαν χρήματα, ενώ τώρα -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια πόσα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία του Παναθηναϊκού, πού πάνε, ποιος τα βάζει, αν είναι από δάνειο ή όχι και αν πρόκειται για δάνειο ποιος είναι ο εγγυητής και φυσικά ποιο είναι το πλάνο για το «αύριο».

Ακόμα, κάποια στιγμή χρειάζεται να υπάρξει και μία ενημέρωση, στα πλαίσια της διαφάνειας, σχετικά με το τι έχει συμβεί με το δάνειο των 7,5 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε η Παναθηναϊκή Συμμαχία με εγγυητή τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και με την ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ που μέχρι στιγμής αγνοείται. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινάει ο έλεγχος της UEFA, η οποία -αν δεν αλλάξει κάτι- ετοιμάζεται να ρίξει βαριά καμπάνα αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά γήπεδα στον Παναθηναϊκό!

Υπενθυμίζουμε τα λόγια του προέδρου του Παναθηναϊκού στην Γ.Σ. στον Τάφο του Ινδού στις 28 Δεκεμβρίου:

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα έλλειμμα 28 εκατομμυρίων. Η εφετινή σεζόν έχει άνοιγμα, όσο και τα έσοδα. Ελπίζουμε βέβαια να το μειώσουμε λίγο. Χρειαζόμαστε 8 εκατομμύρια. Πριν από δύο εβδομάδες, στην Γ.Σ της ΠΑΕ πήραμε μία απόφαση για αύξηση ύψους 28 εκατομμυρίων που θα ισχύει μέχρι 4/1 για να μπορέσει ο Πρίγκιπας να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Μετά από εκείνη την ημέρα, θα προκηρυχτεί αμέσως Γ.Σ για να εισηγηθεί αύξηση 15 εκατομμυρίων. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό με ασφάλεια, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με δάνειο, είτε να βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός και να βάλει 7,5 εκατομμύρια. Μπορεί η Συμμαχία με προσωπική εγγύηση των μελών της να πάρει αυτό το δάνειο και να αυξήσει το ποσοστό της. Ελπίζω ότι στην αύξηση θα βάλουν και κάποιοι μέτοχοι το ποσοστό τους. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Συμμαχία, αν θα πάρουμε δάνειο με προσωπικές εγγυήσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα