Η απάντηση του Ζοτς: «Ζητάω ευρωπαϊκό όραμα, όχι τα λεφτά»

Όραμα και ευρωπαϊκού τίτλους είναι αυτά που ζητάει από μία ομάδα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και όχι χρήματα, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του...
Έμμεση απάντηση δίνει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά τις δραματικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Gigantes del Basket", το κριτήριό του για το αν θα συνεργαστεί με μία ομάδα δεν είναι τα χρήματα, αλλά το πρότζεκτ. Αυτό που αναζητάει, όπως υποστήριξε, είναι η δυνατότητα να διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους.

Μίλησε ακόμα για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για τις
προσωπικές του αξίες και για τον γιο του Τζόρτζε.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

Για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό κια για το μέλλον του στην προπονητική:

«Εγώ είχα από καιρό στο μυαλό μου το να ξεκουραστώ για έναν χρόνο. Aυτό το καλοκαίρι, και ύστερα από 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό και για τους δύο, για τον σύλλογο και για μένα, ένας τέτοιος χρόνος.

Ξέρω ότι μίλησαν με τον μάνατζέρ μου, αλλά η απόφαση είχε παρθεί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν θα κινιόμουν με γνώμονα τα λεφτά. Μετά από 21 χρόνια προπονώντας ξέρω τι μπορώ να ζητήσω από μια ομάδα για να αισθάνομαι ευτυχισμένος, αλλά μέσα σε αυτά που μπορώ να ζητήσω, δεν είναι τα χρήματα. Θα αποτελούσε κίνητρο ένα πρότζεκτ που θα με ενθουσίαζε. Και για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να μου προσφέρει την δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μπορούμε να διεκδικούμε τίτλους στην Ευρώπη. Και, πάνω απ' όλα, να θέλει η οικογένειά μου να πάμε στο μέρος απ' όπου θα έρθει αυτή η πρόταση, Αλλά για να αποφασίσω για κάποια επιλογή, απομένει ακόμα πολύς χρόνος».

Για τον γιο του Τζόρτζε:

«Τι θέση θα μπορούσε να παίζει άλλωστε; Δεν τον βλέπω πολύ να παίζει γιατί θέλω να τον αφήσω να πάρει τον δρόμο του. Προπονείται δύο φορές την εβδομάδα, παίζει και διασκεδάζει. Αν καθοδηγεί όπως εγώ μέσα στο γήπεδο; Διαθέτει, πάντως, αρκετό. τσαμπουκά»

Για τις αξίες του:

«Όπου και αν δούλεψα ήμουν ευτυχισμένος, γιατί είμαι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος που προσαρμόζεται στον τόπο όπου φτάνει. Να βάζεις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο (σ.σ. Γελάει). Η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια και ότι συμβαίνει στα αποδυτήρια να μην βγαίνει προς τα έξω. Πρέπει να υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ όλων των μελών της ομάδας».

Για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ:

«Μια κλειστή Ευρωλίγκα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Αν δεν το κάνουμε, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει το ΝΒΑ, θα δημιουργήσει μια περιφέρεια στην Ευρώπη και αυτό θα σημάνει τον θάνατο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως τέτοιου. Είναι καλύτερα να φανούμε εμείς ικανοί στο να οργανωθούμε και να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρότζεκτ. Στα πρωταθλήματα θα αγωνίζονταν οι ομάδες που δεν παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα και αυτές της Ευρωλίγκας θα συμμετείχαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων, εκεί περί τον Μάιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα