Για σκορ πρόκρισης

Το ταξίδι ξεκινά από τη Σκωτία και σήμερα ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης παίζοντας τη βιωσιμότητά του. Με δύο στόπερ προσανατολίζεται να ξεκινήσει ο Φερέιρα.

Το πρώτο από τα δύο καθοριστικότερα ματς της χρονιάς δίνει ο Παναθηναϊκός στη Σκωτία με τη Μάδεργουελ (21:45, OTE
Sport1) για τα προκριματικά του Champions League.

Το Τριφύλλι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ένα σκορ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Αθήνας, ούτως ώστε να περάσει στην επόμενη φάση κι εκεί να τα παίξει όλα για όλα για να μπει στους ομίλους του Chamions League.

Ενδεχόμενη πρόκριση επί της Μάδεργουελ σημαίνει αυτόματα και συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας, καθώς στη χειρότερη των περιπτώσεων ο Παναθηναϊκός θα παίξει στους ομίλους του Europa League κάτι που θα του αποφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ μίνιμουμ στα ταμεία του. Φυσικά εάν καταφέρει και μπει στους ομίλους του Champions League, τότε το ποσό θα ξεπεράσει τα 19 εκ. ευρώ.

Στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού από τη Μάδεργουελ, το Τριφύλλι θα αναγκαστεί να παίξει πλέι οφ για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League. Εάν επαναληφθεί η περσινή χρονιά, με διπλό αποκλεισμό και από τις δύο διοργανώσεις, τότε θα βρεθεί στο χείλος του γκρεμού, αφού η χρονιά δε βγαίνει οικονομικά.

Αυτό τόνισε και ο Γιάννης Αλαφούζος στην τελευταία του ομιλία στην ομάδα και παίχτες και προπονητικό τιμ γνωρίζουν καλά την κρισιμότητα των δύο αυτών αναμετρήσεων.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα φέρεται να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, έχοντας βάλει στην άκρη μάλλον το πλάνο με τον έξτρα παίχτη στην άμυνα. Οι Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Τοτσέ θα ξεκινήσουν απέναντι στους Σκωτσέζους, εκτός αν αγωνιστεί στη θέση του τελευταίου ο Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στη χθεσινή προπόνηση. Το πιθανότερο πάντως είναι πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με στόπερ μόνο τους Βελάσκες και Μπουμσόνγκ.

Η Μάδεργουελ του Στιούαρτ ΜακΚολ θα κατέβει με το 4-4-2 και θα αγωνιστεί με τους Ράντολφ, Ράμσντεν, Κάμινς (Χάτσινσον), Χάμελ, Χέιτλι, Χάμφρεϊ, Λέισλι, Λο, Ντέιλι, Χίγκντον και Μέρφι.
Keywords
Τυχαία Θέματα