Μπατίστ: «Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ για τα υπέροχα αυτά εννιά χρόνια»

Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για την πιο δύσκολη απόφαση που έχει πάρει στη ζωή του και πως ποτέ δε θα ξεχάσει όσα έζησε στον Παναθηναϊκό, δίπλα στον κόσμο του.

Ο σπουδαιότερος σε διάρκεια και προσφορά ξένος που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την απόφαση του να αποχωρήσει από το Τριφύλλι, για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μίλησε για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και
έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι τους αγαπά και δε θα ξαναζήσει ποτέ αυτές τις στιγμές...
Διαβάστε χαρακτηριστικά όσα υποστήριξε ο τεράστιος Μάικ Μπατίστ:

Πόσο δύσκολη ήταν για σένα η απόφαση να αφήσεις τον Παναθηναϊκό μετά από εννιά χρόνια;

«Ήταν πολύ δύσκολο. Όχι μόνο για την επαγγελματική ζωή που είχαν στην Ελλάδα αλλά και την προσωπική μου ζωή. Η Αθήνα ήταν σαν το δεύτερο σπίτι μου, είχα πολλούς φίλους εκεί. Και μην νομίζετε ότι ξύπνησα ένα πρωί και είπα δεν θα συνεχίσω. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι δεν σκέφτηκαν κάτι άλλο για τις αποφάσεις μου αλλά εγώ δεν το υπολογίζω αυτό. Έχω καθαρή την συνείδηση μου».

Ποιοι ήταν οι βαθύτεροι λόγοι που άφησες τον Παναθηναϊκό, οι βαθύτερες σκέψεις που έκανες;

«Ο προπονητής έφυγε, ο πρόεδρος έφυγε και αυτό επηρέασε την απόφαση μου. Σκέφτηκα πολλές καταστάσεις. Όπως είπα ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που είχα να πάρω σε επαγγελματικό επίπεδο. Θεωρώ ότι πήρα μια σωστή απόφαση η οποία με κάνει χαρούμενο και θα ήθελα και ο κόσμος να είναι χαρούμενος για μένα. Ξέρω ότι αρκετοί φίλοι της ομάδας μπορεί να μην με καταλάβουν αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Τι θα σου λείψει περισσότερο από τον Παναθηναϊκό τώρα που έφυγες;

«Θα μου λείψουν πολλά πράγματα. Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου με τους οποίους ήμουν πολύ καλός φίλος εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Θα μου λείψουν οι φίλοι που έκανα και με έκαναν να αισθάνομαι σαν Έλληνας. Ξαναλέω ότι ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει. Αλλά ξέρω να ζω με τις αποφάσεις που παίρνω και δεν τις παίρνω πίσω».

Μετά τον 4ο τελικό φίλησες το παρκέ του ΟΑΚΑ. Ήξερες ότι ήταν το τελευταίο σου παιχνίδι;

«Θα μου λείψει όλο αυτό το πράγμα που ζούσα στο ΟΑΚΑ που το γήπεδο ήταν γεμάτο από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Έτσι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή, ότι ίσως να ήταν και το τελευταίο μου παιχνίδι. Όλο αυτό μένει στο παρελθόν γιατί πρέπει να προχωρήσω την ζωή μου».

Φεύγοντας από την Ελλάδα ποια είναι η συνήθεια που παίρνεις μαζί σου;

«Έχω πάρει την γλώσσα του σώματος, κάποιες κινήσεις με τα χέρια. Γνωρίζω κάποιες φράσεις που έχω μάθει. Όταν έρχονται οι δικοί μου ή και οι γονείς της Σάρας όταν θέλουμε να πούμε κάτι που δεν θέλουμε να καταλάβουν οι δικοί μας μιλάμε στα ελληνικά».

Υπήρχε ποτέ επίσημη κουβέντα να παίξεις στην Εθνική Ελλάδας;

«Όχι ποτέ κανείς δεν μου μίλησε επίσημα για αυτό. Δεν μου μίλησε κανείς από την ελληνική ομοσπονδία για να βγάλω το διαβατήριο. Θα ήθελα
Keywords
Τυχαία Θέματα