Γενικός Γραμματεύς Αθλητισμού απαράδεκτος. Στοπ.

Διαβάστε στο GreenZone το τηλεγράφημα του προέδρου του συνδέσμου Φίλων Παναθηναϊκού Χαλανδρίου μετά τον τελικό Κυπέλλου 1975. «Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακού και όχι Αθλητισμού» χαρακτήρισε τον Πάνο Στασινόπουλο.

Μελετήσαμε σε πρόσφατο άρθρο με ποιον τρόπο έχασε ο Παναθηναϊκός το Κύπελλο Ελλάδος το 1974-75, αγωνιζόμενος
με τις «ρεζέρβες» του κόντρα στον Ολυμπιακό (διαβάστε εδώ).

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο ηγέτης του Τριφυλλιού Απόστολος Νικολαΐδης, ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία των «πρασίνων» μετά την πτώση της δικτατορίας (η «Χούντα» τον είχε «εξορίσει» από τον Παναθηναϊκό), επισκέφτηκε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εκεί εξέφρασε τα παράπονά του Συλλόγου στον Γ.Γ.Α. Πάνο Στασινόπουλο για την αλλαγή έδρας του τελικού. Το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, γεγονός που -όπως διαβάζουμε σε πολιτική εφημερίδα «ενίσχυσε την πεποίθηση» των μελών του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού πως «ο σύλλογος βρίσκεται “υπό διωγμόν”».

Την επομένη του τελικού, στις 19 Ιουνίου 1975, ο πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Παναθηναϊκού Χαλανδρίου απέστειλε τηλεγράφημα προς πολιτικές εφημερίδες:

«Πολιτεία σας σαν Γενικός Γραμματεύς Αθλητισμού απαράδεκτος. Απεδείχθητε Γενικός Γραμματεύς Ολυμπιακού και όχι Γενικός Γραμματεύς του Ελληνικού Αθλητισμού. Παραιτηθείτε, προσθέτοντας ούτω θετικήν υπηρεσίαν εις Ελληνικόν Αθλητισμόν.

ΝΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΟΣ, πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Παναθηναϊκού Χαλανδρίου»
Keywords
Τυχαία Θέματα