Έργο - παρακαταθήκη για τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος!

Η δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου το Νοέμβριο του 2012 που γίνεται πραγματικότητα: Το Τριφύλλι -για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες- αφήνει κληρονομιά στους Παναθηναϊκούς του μέλλοντος!
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη κρατούσε το τιμόνι του Παναθηναϊκού για τρεις δεκαετίες. Μέσα σε αυτό το διάστημα η ΠΑΕ δεν απέκτησε το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο. Ούτε γραφεία, ούτε νέο σύγχρονο γήπεδο, ούτε προπονητικό κέντρο.

(Απέκτησε, βέβαια, μακέτες... νέου γηπέδου. Κάτι είναι και αυτό.)

Η Παιανία
μισθωνόταν με εξαιρετικά υψηλά ενοίκια τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση τη χρονιά που πέρασε), με αποκορύφωμα το 1,2 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης από τους «πράσινους» για την ερχόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές πάνω στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία περιουσία στην ιδιοκτησία του (με εξαίρεση φυσικά τη Λεωφόρο).

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά όσα είχε πει τον Σεπτέμβρη του 2012:

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο. Είναι ένας σύλλογος εκατό ετών και δεν έχει τίποτα στο όνομά του. Πιστεύω πως αυτή είναι μία ιδιαίτερα στενάχωρη πραγματικότητα και αυτό πρέπει να αλλάξει». (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο του GreenZone)

Πρόκειται για μία δέσμευση - υπόσχεση του προέδρου του Παναθηναϊκού που όλα δείχνουν πως θα υλοποιηθεί και δεν μπορούμε παρά να του βγάλουμε το καπέλο!

Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το “background” της κίνησης-ματ του Γιάννη Αλαφούζου για το «Απήλιον» και δεν έχει και καμία σημασία αυτό. Αυτό για το οποίο μπορούμε σίγουρα να γράψουμε είναι η σημασία αυτής της κίνησης, εφόσον -καλώς εχόντων των πραγμάτων- ολοκληρωθεί. Τόσο σε ουσιαστικό επίπεδο, όσο σε επικοινωνιακό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήρθε σε συμφωνία για αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον». Τι θα πει αυτό; Πως ο Παναθηναϊκός αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ιδιόκτητες εγκαταστάσεις! Και όχι μόνο αυτό. Αποκτά και δικά του γραφεία στην ίδια έκταση!

Είναι μία κίνηση που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού στις συνειδήσεις του κόσμου του Συλλόγου. Και όχι άδικα!

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος είναι «καταδικασμένος» να υπάρχει για πάντα και να δοξάζεται από τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Με τη διαφαινόμενη αγορά του «Απήλιον», ο Σύλλογος δε «διορθώνει» μόνο κακώς κείμενα 32 χρόνων. Το σημαντικότερο είναι πως αφήνει μία τεράστια κληρονομιά για τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Γιατί αργά ή γρήγορα το Τριφύλλι θα βρει ξανά τον δρόμο προς τις επιτυχίες και τη δόξα. Ε, δεν είναι και λίγο που τότε θα έχει στην ιδιοκτησία του προπονητικό κέντρο!

Ο Παναθηναϊκός υπήρχε πριν τον Γιάννη Αλαφούζο και θα υπάρχει και μετά την παρουσία του στο Τριφύλλι. Η κίνηση, όμως, του προέδρου της ΠΑΕ να αφήσει ένα έργο όχι μόνο για την τωρινή εποχή, αλλά για πάντα, είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Υ.Γ. Και κάτι ακόμα, το οποίο ας το κρατήσουμε για το μέλλον, γιατί όπως αποδεικνύεται, όταν υπάρχει καλή διάθεση και Παναθηναϊκό πνεύμα, τα πάντα είναι εφικτά:

Το 1981 είχαν δοθεί υποσχέσεις πως η Παιανία θα αγκάλιαζε και ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού (διαβάστε εδώ). Ίσως πλησιάζει η ώρα, με καθυστέρηση δεκαετιών, να γίνει πραγματικότητα αυτή η ενωτική κίνηση. Έστω και με απόκλιση λίγων χιλιομέτρων… δηλαδή στο Κορωπί. Υπό την προϋπόθεση φυσικά πως αυτό είναι εφικτό να γίνει και πως θα υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να αναπτυχθούν-προπονηθούν-αγωνιστούν ορισμένα τμήματα του Συλλόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα