Επιπλέον 14 νέοι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο των στημένων!

Ενας βοηθός διαιτητή της… ερυθρόλευκης ΚΕΔ, πέντε πρόεδροι ομάδων της Β’ και Γ’ εθνικής, τέσσερις παράγοντες ομάδων των ίδιων κατηγοριών και τέσσερις πράκτορες στοιχημάτων στη λίστα των «καθηγητών ήθους» του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Το… πολυδιαφημισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου το ήθος διδάσκεται σε εβδομαδιαία βάση και στο οποίο το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων εξακολουθεί να διερευνάται, απέκτησε και νέους κατηγορούμενους στην σχετική υπόθεση!

Σύμφωνα με δημοσίευμα που υπογράφει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου
Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Σωτήρης Τριανταφύλλου οι καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου που χειρίζεται την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων, σε πρόσωπα στα οποία αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι 14 νέοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης των στημένων αγώνων προστίθενται στους 83 στους οποίους έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων φιγουράρει και ο ιδιοκτήτης του ΟΣΦΠ Βαγγέλης Μαρινάκης, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται πλέον στους 97!

Από τους 14 «νέους» οι πέντε είναι πρόεδροι ομάδων της Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας, τέσσερις είναι μέλη ΔΣ ομάδων των ίδιων κατηγοριών, οι τέσσερις είναι πράκτορες στοιχημάτων και ο ένας βοηθός διαιτητή, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί αρχικά στην υπόθεση, αλλά δεν είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Οι 14 νέοι κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα της υπόθεσης όσον αφορά τις παραπομπές σε δίκη ή στις απαλλαγές που πρόκειται να γίνουν δια βουλεύματος. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά για κάποιους δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε κακουργήματα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ανάκριση στην υπόθεση αυτή κυλάει με αργούς μεν ρυθμούς, αλλά φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία για την κρίση της δικαιοσύνης σχετικά με αυτούς που θα παραπεμφθούν σε δίκη και αυτούς που θα απαλλαγούν.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι το βασικό κομμάτι του κατηγορητηρίου στηρίχθηκε στις υποκλοπές του κοριού της ΕΥΠ που κατέγραψε χιλιάδες συνομιλίες ανάμεσα σε παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Περίπου οι μισοί από τους πρώτους 83 κατηγορούμενους της υπόθεσης των φερόμενων ως στημένων αγώνων έχουν καταθέσει στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο.

Πάντως από τα «ηχηρά» ονόματα της υπόθεσης αυτής που κατηγορούνται για πλημελήμματα ή κακουργήματα όπως ο Μαρινάκης, ελάχιστοι έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, κάτι που σύμφωνα με δικαστικές πηγές ενδέχεται να γίνει εντός του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2013.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής έχει καλέσει μάλιστα να καταθέσουν εκ νέου κάποιοι από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης που είχαν καταθέσει και αρχικά στον πρώτο ανακριτή που είχε αναλάβει τις ανακρίσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα