Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό!

Με σβηστές μηχανές στο πρώτο ημίχρονο και με αισθητά βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ.
Μπορεί συνήθως τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ να είναι διαφορετικής φύσης και να κρίνουν πολύ περισσότερα από μία θέση στη μέση της βαθμολογίας, ωστόσο και φέτος
δεν έλειψε το πάθος, η ένταση, η μαγεία που επικρατεί πάντα σε αυτά τα παιχνίδια. Το Τριφύλλι μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο και στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό, όμως εμφάνισε τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν αισθητά ανώτερο από την «Ένωση» και κέρδισε άνετα με 0-2. Σκόρερ οι Βίκτορ Βιτόλο και Χαμπίμ Σο.

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν στην επίθεση. Μετά τον τραυματισμό του Χοσέ Τοτσέ, ο Φάμπρι Γκονθάλεθ δεν είχε διαθέσιμο επιθετικό που να μπορούσε να ξεκινήσει από την αρχή του αγώνα. Έτσι έδωσε θέση φορ στον Εσπάρθα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε όπως πιθανότατα να περίμενε ο Ισπανός τεχνικός και οι «πράσινοι» έδειχναν αποκομμένοι επιθετικά.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και οι παίκτες της έπεφταν με πάθος πάνω στην μπάλα (και ενίοτε σε αντίπαλα πόδια…) και έδειχναν πως παίζουν έναν αγώνα δίχως αύριο για αυτούς. Αντιθέτως, οι «πράσινοι» ήταν νωθροί, έχαναν εύκολα την μπάλα και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στην εστία των «κιτρινόμαυρων».

Τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες της ΑΕΚ πλήρωσαν τον τίμημα της κούρασης πολύ γρήγορα, ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» ανέβαζαν στροφές, πίεζαν μαζικά τους «κιτρινόμαυρους» και αυτή η πίεση είναι που έφερε το 1-0.

Ο Ζέκα στο 55΄ έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή. Με μπαλιά… διαβήτη έβγαλε τον Βιτόλο μόνο του απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αρχικά απέκρουσε, όμως ο Ισπανός μέσος πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 1-0.

Στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να ισοφαρίσει η ΑΕΚ από μία φάση που δεν μύριζε γκολ. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ γύρισε την μπάλα στον Αντρέ Πίντο, με τον Πορτογάλο να γλιστράει και τον Κατίδη της ΑΕΚ να πετάει στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του.

Το 2-0 πέτυχε ο Σο με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Τόσο ο αμυντικός μέσος που έβαλε το γκολ, όσο και ο δεξιός πλάγιος μπακ ήταν από τους καλύτερους του αγώνα, έτρεχαν ασταμάτητα από την άμυνα στην επίθεση και βοηθούσαν στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.

Ο Φάμπρι πέρασε για 10΄ και τον Φιγκερόα, ο οποίος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Σίγουρα η επιστροφή του Αργεντινού «κίλερ» νωρίτερα από το αναμενόμενο είναι κάτι το ευχάριστο, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μόλις βρει ρυθμό έχει να προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι.

Λίγα λόγια και για τον διαιτητή…

Κλασικός Σπάθας! Έσπασε τα νεύρα των ποδοσφαιριστών, σταματούσε συνεχώς το παιχνίδι με συνεχόμενα σφυρίγματα, για να βγάλει κάρτα έπρεπε να… ματώσουν τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ και αποφάσισε να «χαριστεί» σε μία φάση στους «πράσινους» όταν το σκορ ήταν στο 0-2, παραδίδοντας μαθήματα (κουτο)πονηριάς. Προσπάθησε να «σφάξει με το βαμβάκι» τον Παναθηναϊκό και ευτυχώς δεν τα κατάφερε.
Keywords
Τυχαία Θέματα