Εμπλοκή στο δάνειο της Εθνικής Τράπεζας


Οι διαπραγματεύσεις του Γιάννη Αλαφούζου με την Εθνική Τράπεζα για τη σύναψη δανείου για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, προσκρούουν σε τροχοπέδη.
Εμπλοκή παρουσιάζεται στις συζητήσεις του Γιάννη Αλαφούζου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει
δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Παναθηναϊκό. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις του ιδιοκτήτη του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, έχουν μπλοκάρει.

Η διοίκηση της Τράπεζας θεωρεί ριψοκίνδυνη τη σύναψη δανείου με μία ελλειμματική επιχείρηση όπως η πράσινη ΠΑΕ και ιδιαίτερα για ένα τόσο υψηλό ποσό τη συγκεκριμένη εποχή. Και το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι, προς το παρόν, θεωρεί ανεπαρκείς τις εγγυήσεις που παρέχει ο Γιάννης Αλαφούζος και έχει ζητήσει πρόσθετες.

Τέλος, το ρευστό πολιτικό σκηνικό και το γεγονός πως δεν έχει προχωρήσει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών από το PSI δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο Αλαφούζος θα συνεχίσει τις προσπάθειες του και οριστική κατάληξη θα διαφανεί στις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να απευθυνθεί και σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα