Δημήτρης σερβίρει, Δημήτρης σκοράρει (Γιώργος, Κώστας... κλαίνε)

Το διπλό του Μουνιόθ, οι εφιάλτες του Ανατολάκη και τα «δύσκολα» του μετέπειτα εκπρόσωπου Τύπου του ΟΣΦΠ Βερνίκου. Δείτε σε βίντεο το γκολ του αγώνα... Κάπως... απρεπές το πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Φωνής» αλλά δικαιολογείται, αφού η χαρά για τη νίκη -σε μία χρόνια που λίγα πράγματα πήγαν καλά- ήταν μεγάλη...
Η υπερβολική σιγουριά μερικές φορές έχει ακριβό τίμημα, κάτι που γνωρίζει όσο λίγοι ο Γιώργος Ανατολάκης. Το παιχνίδι ήθελε ένα λεπτό για να λήξει ισόπαλο, όταν ο
Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκλεψε την μπάλα από τον τότε αμυντικό του Ολυμπιακού, έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και το 0-1 ήταν γεγονός.

Βίκτορ Μουνιόθ
Ο Ισπανός προπονητής κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να δέσει τους ασύνδετους παίχτες της προετοιμασίας Μπάκε, να συσπειρώσει το «ξέφραγο αμπέλι» του ενδιάμεσου Ζάετς, να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, να προωθήσει από την ομάδα νέων το Νίνη, να κερδίσει τα ντέρμπι αλλά φυσικά να χάσει το πρωτάθλημα αφού το έμψυχο υλικό ήταν αντιστρόφως ανάλογο του ονόματος του Παναθηναϊκού. Τελικά, είχε την τύχη όλων των προπονητών του Τριφυλλιού που παράγουν έργο και υποσχέσεις για το μέλλον: χαιρέτησε πρόωρα, πληρώντας διοικητικά και όχι προσωπικά λάθη.
Σαν σήμερα, στις 4 Μαρτίου 2007 ο Παναθηναϊκός του Βίκτορ Μουνιόθ έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το «Γ. Καραϊσκάκης». Το πρωτάθλημα μπορεί να είχε ήδη χαθεί, όμως όπως σε όλα τα «αιώνια» ντέρμπι, διακυβεύονταν κάτι πολύ παραπάνω από έναν τίτλο. Παιζόταν η τιμή και η περηφάνια δύο πόλεων.

«Αισθάνθηκα λες και τηρούνταν ενός λεπτού σιγή όταν σκόραρα» δήλωσε ο Παπαδόπουλος για το νικηφόρο τέρμα που σημείωσε και έδωσε το κλίμα που επικρατούσε στις κερκίδες.

«Και τώρα τα δύσκολα», είναι η φράση που ξέφυγε κάπως άτσαλα από το στόμα του σπίκερ της κρατικής τηλεόρασης Κώστα Βερνίκου όταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Αντώνη Νικοπολίδη έτοιμος να τον «εκτελέσει». Ποτέ ο δημοσιόγραφος της ΝΕΤ δεν εξήγησε τι εννοούσε με αυτή τη φράση. Και δεν χρειάστηκε βέβαια... Το ότι ήταν διευθυντικό στέλεχος στον Flash, ιδιοκτησίας Σωκράτη Κόκκαλη, μιλάει από μόνο του. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2011, ανέλαβε και επίσημα θέση στο γραφείο Τύπου του ΟΣΦΠ.

Αγωνιστικά το παιχνίδι δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν ορισμένες ευκαιρίες για γκολ, όμως ο Εμπέντε ήταν σε καλή μέρα. Από τις θετικές αναμνήσεις είναι το χειροκρότημα μερίδας οπαδών των Πειραιωτών προς το Σωτήρη Νίνη. Ο άσος του Παναθηναϊκού είχε πρωτοεμφανιστεί στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, όπως τα περιέγραψε ο μετέπειτα εκπρόσωπος Τύπου του Ολυμπιακού Κώστας Βερνίκος για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης:
Keywords
Τυχαία Θέματα