Αναπάντητα ερωτήματα

Κανείς δεν έγινε σοφότερος από τη δίκη ανάμεσα σε Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο, αφού δεν απαντήθηκαν ορισμένες από τις ερωτήσεις που «έκαιγαν»... Ο Βαγγέλης Σαμαράς είναι ο μοναδικός μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη ανάμεσα σε Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο. Θα περίμενε κανείς πως ακούγοντας τις ερωταπαντήσεις θα γινόταν
σοφότερος σχετικά με τη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.

Αντιθέτως, όχι απλώς εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας και δεν επετράπη στον ίδιο τον «Βγενό» να καταθέσει (νομίμως, αφού είναι στην κρίση της Προέδρου το αν θα εξεταστεί ο διάδικος ή όχι) αλλά δεν μάθαμε και τίποτα καινούριο πάνω στα ζήτημα που «ζεματάνε».

Ο κ. Σαμαράς κόμπιαζε στο λόγο του σε πολλές από τις απαντήσεις που έδωσε (ακόμα και μετά από ερωτήσεις του δικηγόρου του κ. Βαρδινογιάννη Γιώργου Αντωνόπουλου), ενώ δεν απάντησε, επικαλούμενος πως έχουν κατατεθεί σχετικά έγγραφα στη δικογραφία, σε ορισμένες ερωτήσεις της πλευράς Βγενόπουλου. Αυτή ήταν και η εντολή της Προέδρου τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τους δικηγόρους, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος.

Όταν βέβαια ο χρόνος είναι περιορισμένος λόγω φόρτου υποθέσεων, τότε αυτό που θα περιμέναμε θα ήταν -τουλάχιστον- να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των δύο δικηγόρων. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν υπήρξε, με το νομικό του Ανδρέα Βγενόπουλου να διαμαρτύρεται, ισχυριζόμενος πως ενώ ο συνάδελφός του είχε στη διάθεσή του πενήντα λεπτά, στον ίδιο η Πρόεδρος ζητούσε να συντομεύει από το πρώτο τέταρτο!

Μία χαρακτηριστική φράση, ακούστηκε έξω από τη δικαστική αίθουσα και προκάλεσε αίσθηση, αφού βγήκε από το στόμα του... Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος βρισκόταν στα δικαστήρια για άλλη υπόθεση: «Δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ αυτή η δίκη».

Τελικά η δίκη τελείωσε, αφού δεν επετράπη στον Ανδρέα Βγενόπουλο να εξεταστεί.

Ο συνήγορος του “Mr. Mig” ξεκίνησε επιθετικά, ρωτώντας τον κ. Σαμαρά τους μισθούς του από τη ΓΗΠΕΛ. Δεν υπήρξε απάντηση και η Πρόεδρος ζήτησε την επόμενη ερώτηση.

Η ακόλουθη ερώτηση αφορούσε τους λόγους για τους οποίους ο Τζίγγερ δεν παρέστη στις Γ.Σ. της 9ης Μαρτίου και της 8ης Μαΐου (όταν ήταν προγραμματισμένη η λογοδοσία για το γηπεδικό).

Πάλι δεν υπήρξε απάντηση πάνω στο ερώτημα, με τον κ. Σαμαρά απλώς να υποστηρίζει πως είναι γνωστά σε όλους τα έγγραφα, οι δαπάνες και οι συμφωνίες της ΓΗΠΕΛ.

Άλλη μία ερώτηση που έμεινε εν μέρει αναπάντητη αφορά το λόγο που η ΓΗΠΕΛ συμφώνησε με τον "Άκτωρα" για την προσθήκη ρήτρας 2 εκατ. ευρώ, σε μεταγενέστερο χρόνο από την αρχική σύμβαση (όταν στην προεδρία ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος). «Προβλέπονται και αναφέρονται αυτά στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί», είναι η σχετική απάντηση.

Σχετικά με τους λόγους που δεν έχει καταγγελθεί –με αγωγή ύψους 26 εκατ. ευρώ- η σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως έχει εκτιμηθεί από Δ.Σ. του Παναθηναϊκού πως αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή κρίνει η ΠΑΕ ότι θα υπάρχει θετική έκβαση της καταγγελίας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ακόμα, μεταξύ άλλων, και στην εντιμότητα του Τζίγγερ (τον χαρακτήρισε «λεβέντη»), για τον οποίο υποστήριξε πως ως μέτοχος και μέλος της διοίκησης του Παναθηναϊκού, πέτυχε στη διαχείριση των θεμάτων που ασχολήθηκε, αλλά και πως και την υπόθεση «Βοτανικός» την έφερε σε ένα σημείο που γήπεδο… μπορεί να κατασκευαστεί.
(Με τι χρηματοδότηση… άγνωστο)
Πάνω στο ζήτημα του προπονητικού κέντρου, τόνισε πως η εκμίσθωση της Παιανίας στην ΠΑΕ έγινε έπειτα από εκτίμηση ανεξάρτητου εκτιμητή το 2011-12. Υποστήριξε πως το μίσθωμα (1 εκατ. ευρώ) «είναι 30% φθηνότερο από την εκτίμηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα