Άφησε πίσω του την Ευρωλίγκα

Mε 93-77 επιβλήθηκε ο Παναθηναϊκός του Κολοσσού Ρόδου στην επιστροφή του στις εγχώριες υποχρεώσεις του. Κορυφαίοι οι Διαμαντίδης, Σχορτσιανίτης και Ματσιούλις για τους «πράσινους».
Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Κολοσσό Ρόδου για την 25η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών, τον οποίο κέρδισε με 93-77, αφήνοντας πίσω τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Παρά την ψυχρή ατμόσφαιρα, αφού το Τριφύλλι έπαιζε κεκλεισμένων
των θυρών, οι «πράσινοι» ήταν συγκεντρωμένοι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό, ενώ με τον εκπληκτικό Δημήτρη Διαμαντίδη να μοιράζει 10 ασσίστ (σε 27 λεπτά είχε επίσης 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ! ), τον Τζέιμς Γκιστ να καρφώνει εντυπωσιακά και τους Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Γιόνας Ματσιούλις να είναι ασταμάτητοι, προσέφεραν ανά στιγμές ωραίο θέαμα.

Η εικόνα του ματς

Mε τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Σκορδίλη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, με το παιχνίδι των «πράσινων» να μη διαφοροποιείται και την ομάδα να προσπαθεί να παίξει από το λόου ποστ. Οι κερδισμένες μάχες του Όσμπι από τον Σκορδίλη έφεραν στη θέση του τελευταίου στο παρκέ τον Σχορτσιανίτη, ο οποίος σκόραρε για το 6-7. Δύο σερί τρίποντα για το Τριφύλλι, από Γκιστ και Ούκιτς ανέβασαν τη διαφορά στο 12-7. Ο Καλαμπόκης, πατώντας τη γραμμή μείωσε για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο ίδιος παίχτης απάντησε στο δίποντο του Διαμαντίδη για το 15-12. Η είσοδος του Τσαρτσαρή έδωσε μεγαλύτερη κινητικότητα στην ομάδα και με δύο σερί καρφώματα από τον Γκιστ και ωραίο καλάθι από τον έλληνα πάουερ φόργουορντ διαμορφώθηκε το 23-15 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Δοκιμή με τρία γκαρντ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο βρέθηκαν για αρκετή ώρα στο παρκέ οι Ούκιτς, Διαμαντίδης, Μπράμος, με τον Ξανθόπουλο να μπαίνει αλλαγή στη θέση του ομογενούς γκαρντ. Ο Κολοσσός μείωσε 5 σερί πόντους του Χάτεν, μετά από κακή άμυνα του Μπανκς, με τον αμερικανό να περνά αμέσως στον πάγκο. Ο Πεδουλάκης έριξε στο παρκέ και τον Γιαννόπουλο, ο οποίος ίσως να έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Ο Γκιστ τελείωσε το β΄δεκάλεπτο όπως ακριβώς έκανε στο προηγούμενο, με επιθετικές λύσεις και θέαμα από ασίστ του Διαμαντίδη για το 43-35. Ο Ματσιούλις, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε ως τεσσάρι, προσέφερε πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Ασταμάτητοι Σχορτσιανίτης και Ματσιούλις

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου, Διαμαντίδης και Μπράμος σημείωσαν δύο τρίποντα με τους Διαμαντίδη και Μπράμος, σπάζοντας τη ζώνη του Κολοσσού για το 50-36. Με ένα δικό τους σερί, οι Ροδίτες μείωσαν σε 50-43, αλλά Ματσιούλις και Σχορτσιανίτης ήταν κυρίαρχοι κάτω από τη ρακέτα, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά για τους «πράσινους» στο 64-46. Από την περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν πριν τη λήξη του γ΄δεκαλέπτου, διαμορφώνοντας το 68-56.

Ο Λάσμε αγωνίστηκε μόνο για 4 λεπτά στην επανάληψη, παίρνοντας πολύτιμες ανάσες. O Σχορτσανίτης σε μια κόντρα μεταξύ πολλών παικτών στο 32’ χτύπησε το δεξί του χέρι με αποτέλεσμα να ζητήσει άμεσα αλλαγή, αλλά ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό και πέρασε ξανά στο ματς 3 λεπτά αργότερα. Η καλή αμυντική λειτουργία και η δυναμική παρουσία στο λόου ποστ επέτρεψε στο Τριφύλλι να διατηρήσει μέχρι τέλους τον έλεγχο του αγώνα, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 93-77.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-35, 68-56, 93-77

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 21, Μπράμος 12, Ματσιούλις 16, Ούκιτς 9, Λάσμε, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 11, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Γεωργαλής, Κουμπούρας 13, Χάτεν 7, Καλαιτζής 4, Βουγιούκας 2, Καλαμπόκης 11, Κουκούλας 4, Ματσάμας, Νάντζφει 5, Λάνγκφορντ 6, Κάπελαν 7, Όσμπι 17
Keywords
Τυχαία Θέματα