Ygieinos peripatos gia tis prasines amazones

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού συνέτριψε με τον Εύνικο, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του Τριφυλλιού. Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος δήλωσε στον κόσμο πως δε θα αφήσει να γκρεμιστεί η Λεωφόρος...

O Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών, σε έναν κατάμεστο «Τάφο», όπου επιβλήθηκε με .....έναντι του Εύνικου (πρώην
ΔΑΣΑΛ).

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Δίελα, Μοσχοπούλου και Ντέλβα. Το Τριφύλλι ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι και με πρωταγωνίστριες τις Ντέλβα και Καλέντζου προηγήθηκε με 5-0. Η Θεολόγου πήρε τη σκυτάλη, σκοράροντας πολύτιμους πόντους και κερδίζοντας φάουλ από τις αντιπάλους της, με το σκορ να γίνεται 21-10 από νωρίς. Η Σιδέρη ήταν η μόνη από την ομάδα του Εύνικου που κρατούσε την ομάδα της μέσα στο παιχνίδι. Η Σαμαντούρα άλλαξε την Καλέντζου με τη Βλάνη και τη Ντέλβα με τη Χρονοπούλου. Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις «πράσινες» μπροστά στο σκορ με 28-17.

Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου η έλλειψη συγκέντρωσης και τα βιαστικά σουτ οδήγησαν σε μείωση του σκορ σε 28-22. Ωστόσο, η Μαγκλάρα είχε διαφορετική άποψη και με έξι συνεχόμενους πόντους επανέφερε τη διαφορά στους 10 πόντους (34-24). Ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία του αγώνα και με τους εκπληκτικούς οπαδούς του να μη σταματούν να τραγουδούν από τις εξέδρες «οε, οε, οε, στη Λεωφόρο γήπεδο Παναθηναϊκέ, οε, οε, οε, εδώ είναι το σπίτι σου Παναθηναϊκέ».

Η διαφορά θα είχε φθάσει σε υψηλότερα επίπεδα αν δεν υπήρχε τόση αστοχία σε ελεύθερα σουτ, αλλά η καλή άμυνα του Τριφυλλιού, σε συνδυασμό με την επιθετική πολυφωνία των παιχτριών του(Κόνιαλη με 4, Μοσχοπούλου με 3, Δίελα με 12, Καλέντζου με 5 πόντους), έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 48-31, ενώ η Σαμαντούρα μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε 11 από τις 12 παίχτριες.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, οι άνθρωποι του τμήματος βράβευσαν την «Ευρώπη Ασφαλιστική», η οποία είναι χορηγός του τμήματος. Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο ο οποίος φώναξε: «Είναι τρελός ο πρόεδρος», με τον κ. Μακρόπουλο να βραβεύει τον γιο του Νίκο Μακρόπουλο.

Ο πρόεδρος της «μάνας του Λόχου» πήρε το μικρόφωνο κι επανέλαβε στον κόσμο πως Ερασιτέχνης και ΠΑΕ συμβαδίζουν στο θέμα του γηπέδου και δε θα αφήσουν να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Ζήτησε, ταυτόχρονα, την υποστήριξη του κόσμου στην ανδρική ομάδα βόλλεϋ που αγωνίζεται τη Δευτέρα, με τον κόσμο να χειροκροτά και να απαντά με το σύνθημα: «ΠΑΟ θρησκεία Θύρα 13 πάρε την ομάδα και φύγε απ' την Γλυφάδα».
Στην την αρχή του 3ου δεκαλέπτου, η Ντέλβα, που επανήλθε στην πεντάδα, έφερε το σκορ στο 53-33 με πέντε συνεχόμενους πόντους. Η Καλέντζου συνέχισε να οργανώνει και να σκοράρει, ενώ η Σαμαντούρα άλλαξε τη Ντέλβα με τη Χρονοπούλου, η οποία έχασε δύο εύκολα λέι-απ. Η Μαγκλάρα ήταν εξαιρετική στα αμυντικά της καθήκοντα, παίρνοντας παράλληλα και επιθετικά ριμπάουντ. Παρά τις π
Keywords
Τυχαία Θέματα