Αν ποτέ χρειαστεί μεταφραστή ο Φερέιρα…

Αν κάποια στιγμή αποχωρήσει ο μεταφραστής του Ζεσουάλδο Φερέιρα, τότε ιδανικός αντικαταστάτης του είναι ο Γιάσμινκο Βέλιτς...
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει μεταφραστή και πολύ καλό μάλιστα. Αν ποτέ πάντως χρειαστεί καινούριο,
τότε ο Παναθηναϊκός θα το σκεφτεί να δώσει τη θέση στον Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο Βόσνιος πρώην μεταφραστής του Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ, από το πουθενά κυριολεκτικά απασχολεί συνεχώς την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού. Γιατί; Επειδή έτυχε να μεταμορφωθεί μέσα σε μία νύχτα και για μικρό χρονικό διάστημα σε (αποτυχημένο) τεχνικό διευθυντή.

Μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα βρέθηκε μάλιστα και ο δημοσιογράφος που έγραψε πως θα ήταν ιδανική επιλογή για τον Παναθηναϊκό να προσλάβει φέτος τον Βέλιτς.

Ποιον; Τον πρώην μεταφραστή και αποτυχημένο τεχνικό διευθυντή που από το 2008 που «έφαγε πόδι» από τους κακούς πολυμετοχικούς μέχρι σήμερα παραμένει ΑΝΕΡΓΟΣ! Τόσο καλός ήταν στα καθήκοντά του που δεν έχει βρεθεί ούτε μία ομάδα να του προσφέρει στέγη εργασίας.

Διαρροές

Ο… αγαπημένος των δημοσιογράφων δεν κολλάει και τόσο στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού, δεδομένου ότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και η διοίκηση έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις διαρροές των αποδυτηρίων...

Μεταγραφές

Έχοντας να διαχειριστεί το «απεριόριστο» μπάτζετ του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Βέλιτς έφερε στην ομάδα «διαμάντια» όπως οι Ενακαρίρε και Σαριέγκι για την άμυνα, οι (δανεικοί) Μανούτσο και Πόστιγκα για την επίθεση, που στον Παναθηναϊκό δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα, ο Ν’ Ντόι των 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έφερε ακόμα δύο ποδοσφαιρικές μετριότητες που έδειχναν ως… όαση στον Παναθηναϊκό του Πεσέιρο. Τον εύθραυστο Μάτος και τον αργό Ίβανσιτς, ο οποίος ήρθε ως αντικαταστάτης του τραυματία Γκονζάλες, αλλά αγωνίστηκε μόνο ως αριστερό χαφ. Και για τους δύο μάλιστα κατάφερε να αποκτήσει μόνο ένα μικρό μέρος των δικαιωμάτων τους, αναγκάζοντας στην ουσία τους κακούς πολυμετοχικούς να τα «σπρώξουν» χοντρά για να τους κάνουν δικούς τους.

Η μόνη πετυχημένη μεταγραφή που πιστώνεται ο Βέλιτς είναι ο Σιμάο. Και το μέλλον όμως του Μοζαμβικανού θα ήταν τελείως διαφορετικό, από ό,τι εξελίχθηκε, αν δεν ερχόταν στην ομάδα ο Τεν Κάτε. Θυμίζουμε πως επί Πεσέιρο ο Σιμάο έπαιζε ελάχιστα και κυρίως ως κεντρικός αμυντικός!

Συνεπώς ως τι θα ήταν χρήσιμος φέτος ο τεχνικός διευθυντής; Με μηδαμινό μπάτζετ ο Φερέιρα, από μόνος του, έφερε στην ομάδα ποδοσφαιριστές δέκα κλάσεις ανώτερους από τα «μπουμπούκια» που ανακάλυπτε ο Βέλιτς, όπως οι Πίντο, Βελάσκες, Σισοκό, Ζέκα, Κουίνσι. Παίκτες που θα φάνταζαν ως ηγέτες σε εκείνον τον Παναθηναϊκό της περιόδου 2007-08.

Όταν, λοιπόν, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ρωτήθηκε ο Βέλιτς αν θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό, με τον ίδιο να απαντάει πως... θα το σκεφτόταν, το ζήτημα είναι ως τι θα επέστρεφε;
Μόνο ως μεταφραστής του Φερέιρα μπορούμε να υποθέσουμε…
Keywords
Τυχαία Θέματα