Το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο!

H γυναικεία ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού είναι η πανάξια πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2013!...
(Η φωτογραφία είναι από το επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού)

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που έδωσε εναντίον ενός σπουδαίου αντιπάλου. Το Τριφύλλι επικράτησε του Ελληνικού με 67-61, κάνοντας το 3-0 στις νίκες και φέρνοντας το πρωτάθλημα
στη Λεωφόρο μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική επαναφορά στο δ΄δεκάλεπτο εναντίον ενός ιδιαίτερα αξιόμαχου Ελληνικού, που του είχε βάλει δύσκολα για 33 σχεδόν λεπτά.

Όλες οι «πράσινες» ήταν υπέροχες, με προεξάρχουσες την τεράστια εμβληματική φιγούρα Τούλα Καλέντζου, τη συγκινητική Νταϊάνα Ντέλβα που αγωνίστηκε με ενέσεις, λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες, την Αναστασία Σλούκα που παρά το νεαρό της ηλικίας της έδειξε πάθος, ωριμότητα και σημείωσε πολύ μεγάλα καλάθια, καθώς και την αρχηγό Έλενα Βλάνη που με κρύο αίμα απέδειξε γιατί θεωρείται από τις κορυφαίες σουτέρ του πρωταθλήματος.

Άπειρα συγχαρητήρια στη Γιασεμή Σαμαντούρα που έχτισε την καλύτερη ομάδα της περιόδου και στη Θύρα 13 που δε σταμάτησε όλη τη χρονιά να στηρίζει τη μεγάλη αυτή ομάδα. Στον Τάφο του Ινδού γινόταν το αδιαχώρητο. Oι κερκίδες ήταν κατάμεστες αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και το κλίμα πανηγυρικό με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να μη σταματούν να τραγουδούν, ενώ πολύς κόσμος έμεινε εκτός, βλέποντας τον αγώνα από την τηλεόραση. Με τη λήξη του αγώνα σήμαναν τρελά πανηγύρια από ομάδα και κόσμο, αλλά και τον συγκινημένο Αχιλλέα Μακρόπουλο, που στήριξε τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ από την αρχή της σαιζόν.

Η εικόνα του ματς:

Μεγάλη νευρικότητα και πολλά λάθη στο ξεκίνημα

Mε τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Σλούκα, Δίελα και Ντέλβα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» ήταν άστοχες στην αρχή του αγώνα, δείγμα του άγχους, αλλά και του μαν του μαν και της επιθετικής άμυνας που τις έπαιζαν οι αντίπαλές τους. Το Ελληνικό προηγήθηκε με 0-3 χάρις στο καλάθι και φάουλ που σημείωσε η Σταμάτη, ενώ μετά από ασίστ της ιδίας, η Χαλιβέρα έκανε στον αιφνιδιασμό το 0-5. Η Ντέλβα μετά από διπλή προσπάθεια σημείωσε το πρώτο καλάθι για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η Μπόνη πήρε στην επόμενη φάση το επιθετικό ριμπάουντ και πέτυχε ένα εύκολο καλάθι για το 2-7. Η Σαμαντούρα πήρε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τις παίχτριές της, καθώς υπέπιπταν σε αβίαστα λάθη και δεν έβρισκαν λύση στη ζώνη. Το Ελληνικό συνέχιζε να παίζει με συγκέντρωση, κερδίζοντας συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και ευστοχόντας στις ελεύθερες βολές. Η Βλάνη πέρασε στη θέση της Μαγκλάρα και με το πρώτο της σουτ από τη γραμμή των 6.75 ευστόχησε μέσα σε αποθέωση για το 5-11. Η Σταμάτη με σουτ από μέση απόσταση έκανε το 6-13 και η Καλέντζου με 2/2 βολές μείωσε ξανά στους πέντε. Με μία βολή από τη Χαλιβέρα διαμορφώθηκε το σκορ του δεκαλέπτου (8-14), αφού και οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες στις προσπάθειες που επεχείρησαν στη συνέχεια.

Σταδιακό ψαλίδισμα της διαφοράς

Με την έναρξη του β΄δεκαλέπτου, η Ντέλβα μαχητικά πήρε καλάθι και φάουλ για το 11-14. Η Σταμάτη στον αιφνιδιασμό σημείωσε ένα δύσκολο καλάθι και η Μουρντ πήρε καλάθι και φάουλ από τη Σλούκα (αστόχησε στη βολή), ενώ η σέντερ του Ελληνικού ξανά κάτω από το καλάθι έκανε το 11-20. Οι «πράσινες» δεν έβρισκαν το δρόμο προ το καλάθι, την ώρα που η Σταμάτη πατώντας τη γραμμή, έκανε το 11-22. Η Ντέλβα από τη γραμμή των βολών ξεκόλλησε το Τριφύλλι μετά από αρκετή ώρα και η Βλάνη με ωραίο τζαμπ σουτ έκανε 15-22. Με μεγάλο τρίποντο η Σλούκα έριξε τη διαφορά στο 18-22, σπάζοντας τη ζώνη του Ελληνικού. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού με 2/2 βολές και η Μπαλτά με τρίποντο έκαναν το 20-25. Η Ντέλβα έβγαλε έξω στη Σλούκα ξανά τη μπάλα, η οποία ευστόχησε σε νέο τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο η Μπαλτά απάντησε για τις φιλοξενούμενες (23-28). Η συγκινητική Ντέλβα με καλάθι και φάουλ μείωσε στη λήξη του ημιχρόνου σε 26-28,βάζοντας για τα καλά την ομάδα μέσα στο παιχνίδι.

Κρεσέντο από τη Χαλιβέρα

Με ματς απ ζώνη ξεκίνησε το β΄ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, αλλά η Χαλιβέρα μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα της βρήκε το δρόμο προς το καλάθι με τέσσερις συνεχόμενους πόντους. Η Μαγκλάρα με καλάθι εκτός ισορροπίας στη λήξη του χρόνου έκανε το 28-32. Η Χαλιβέρα ξανά για τις φιλοξενούμενες σημείωσε ένα δύσκολο τρίποντο διατηρώντας τη διαφορά για την ομάδα της, εκμεταλλευόμενη τις πολύ καλές άμυνες του Ελληνικού. Η Μπροκ από το ύψος της γραμμής των φάουλ ευστόχησε σε δίποντο για το 28-37. Με νέο τρίποντο από τη Σταμάτη, η διαφορά έφτασε στο μάξιμουμ +12 για το Ελληνικό. Η Καλέντζου με 2/2 βολές και μία εξαιρετική ασίστ στη Ντέλβα για το 32-40, έδωσε ανάσα στο Τριφύλλι. Η Μπροκ νίκησε τις αντιπάλους της κάτω από το καλάθι, αλλά η Σλούκα με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 35-42. Μετά από κλέψιμο της Βλανη, η Ντέλβα από το λόου ποστ μείωσε σε 37-42. Ωστόσο η Χαλιβέρα συνέχισε το κρεσέντο της στο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας δύσκολο τρίποντο για το Ελληνικό. Η Καλέντζου απάντησε άμεσα με δικό της σουτ τριών πόντων για το 40-45 και στη λήξη του γ΄δεκαλέπτου ξανά η Χαλιβέρα με κοντινό σουτ έγραψε το 40-47.

Ολική επαναφορά από τις Καλέντζου και Σλούκα

Στο ξεκίνημα του δ΄δεκαλέπτου, η Καλέντζου σημείωσε νέο μεγάλο τρίποντο και ξανά η σπουδαία γκαρντ με διείσδυση διαμόρφωσε το 45-47. Η Μπαλτά από τη γωνία ευστόχησε στο τρίτο της τρίποντο και η Σταμάτη πέτυχε ένα δύσκολο καλάθι για το 45-52. Η ταχύτατη Μαγκλάρα μείωσε αμέσως με κοντινό σουτ και η γκαρντ του Τριφυλλιού με 2/2 βολές μείωσε στους τρεις (49-52). Η Καλέντζου, πρωταγωνίστρια στις τελευταίες επιθέσεις, σημείωσε το 51-54 και η Βλάνη με τεράστιο τρίποντο ισοφάρισε μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε 54-54. Η Σταμάτη με ωραία προσπάθεια έδωσε ξανά προβάδισμα στις φιλοξενούμενες, αλλά η Ντέλβα, ανίκητη, ισοφάρισε σε 56-56. Η Δίελα βρήκε εκπληκτικά τη Ντέλβα, η οποία εκμεταλλεύτηκε το μις ματς και έβαλε μπροστά το Τριφύλλι με 58-56. Η Σλούκα έδειξε γιατί θεωρείται σπουδαία σουτέρ, η οποία πατώντας τη γραμμή έγραψε το 60-56. Με την ψυχολογία στα ύψη, η Δίελα σημείωσε το πρώτο της τρίποντο στον αγώνα για το 63-56. Με μία βολή από τη Μπόνη και μία από τη Δίελα η διαφορά παρέμεινε στους επτά. Η Μπόνη ευστόχησε ξανά σε 1/2 βολές, όπως και η Καλέντζου για το Τριφύλλι. Η Αξιοπούλου σημείωσε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο από τα 9 μέτρα για το 65-61, 3.7'' πριν τη λήξη του ματς. Η Βλάνη έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με 2/2 βολές, γράφοντας το οριστικό 67-61 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από όλη την ομάδα στο κέντρο του γηπέδου και τους φιλάθλους από τις κερκίδες.

Η φανέλα είναι πολύ βαριά και το πρωτάθλημα επέστρεψε στο σπίτι του, μετά από μία συγκλονιστική σαιζόν από όλους όσους συνεισέφεραν σε αυτόν το θρίαμβο, διοίκηση, Θύρα 13, προπονητικό τιμ, παίχτριες και κόσμο.

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 26-28, 40-47, 67-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα-Πρέκας): Καλέντζου 17 (7/8, 2/4, 2/5, 6ασ, 5ρ, 4λ), Βλάνη 10 (2/2, 1/3, 2/5), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 6 (6ρ, 5λ, 3ασ), Χριστινάκη, Σλούκα 11 (3/7τρ), Δίελα 4 (1/2, 0/6, 1/3, 5ρ, 5λ), Χρονοπούλου, Ντέλβα 19 (5/6β, 7/15δ, 11ρ, 2κοψ), Μοσχοπούλου, Θεολόγου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη-Παντελάκης): Αξιοπούλου 3(1), Σταμάτη 16 (1/1, 6/13, 1/4, 5ρ, 5λ, 6ασ), Ευμορφοπούλου, Μπροκ 4 (2/9δ, 8ρ), Μπαλτά 9 (0/4, 0/3, 3/6, 3ασ, 3κλ), Χαλιβέρα 9 (3/4, 5/9, 2/7), Μπακάλη, Μπόνη 6(10ρ), Σπαθάρη, Μουρντ 4
Keywords
Τυχαία Θέματα