Τον σεβασμό τον κερδίζεις

Η αναβολή του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός - Απόλλων Πατρών μας έφερε παναθηναϊκές αναμνήσεις προ δεκαετίας...
Μία είδηση που πέρασε στα ψιλά: Ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, ώστε να είναι ξεκούραστος και όσο πιο φρέσκος γίνεται στο μεγάλο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Το αίτημα έγινε δεκτό από την Επιτροπή Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ.

Θα
πει κανείς αυτό είναι το φυσιολογικό, οπότε γιατί να ασχοληθούμε περισσότερο; Λάθος. Το φυσιολογικό θα ήταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Στην Ελλάδα τα απλά πράγματα δείχνουν ορισμένες φορές σαν πολύπλοκα μαθηματικά.

Στην Ελλάδα το δίκαιο και το λογικό είναι έννοιες που τις «κερδίζεις», όταν πρώτα κερδίσεις τον σεβασμό των αθλητικών αρχών με την παρουσία σου και την προσφορά σου στον χώρο. Στην Ελλάδα το δίκαιο και το λογικό είναι έννοιες που τις κερδίζεις αφού πρώτα κάνεις σαφές σε όλες τις πλευρές πως θα προστατεύσεις την επένδυσή σου και πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτείς άνιση και άδικη μεταχείριση.

Η οικογένεια Γιαννακοπούλου έπραξε έτσι στο μπάσκετ σε βάθος πολλών ετών και τώρα γεύεται τους καρπούς του δίκαιου και του λογικού.

Προσοχή, δεν ισχυριζόμαστε σε καμία περίπτωση πως ο Παναθηναϊκός ζητάει και δέχεται «χάρες». Αυτά τα κάνουν άλλοι. Ο Παναθηναϊκός απαιτεί τα αυτονόητα και κερδίζει όσα δικαιούται.

Αντιθέτως...

Η αναβολή του αγώνα και η άμεση θετική απάντηση από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, μας έφερε στο μυαλό μία (αντίστροφη) ιστορία που συνέβη πριν από 10 χρόνια.

Η ομάδα ποδοσφαίρου, επί «μονομετικότητας» Βαρδινογιάννη, το 2003, αγωνιζόταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με την Πόρτο. Εκτός έδρας είχε κερδίσει 0-1 την ομάδα του Μουρίνιο και ήθελε έστω και ισοπαλία στη Λεωφόρο για να προκριθεί στην ημιτελική φάση για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Η διοίκηση ζήτησε αναβολή του ενδιάμεσου αγώνα με το Αιγάλεω. Η απάντηση ήταν ένα εκκωφαντικό «όχι» από την αρμόδια αρχή (ΕΠΑΕ), δείγμα του πόσο... σοβαρά έβλεπαν τα αθλητικά όργανα την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Για την ιστορία στο παιχνίδι με το Αιγάλεω τραυματίστηκε ο Άγγελος Μπασινάς που έλειψε από τον επαναληπτικό με την Πόρτο. Κάτι που όπως αποδείχτηκε, στοίχισε ανεπανόρθωτα στο Τριφύλλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα