ON the record: Οι επόμενες καθοριστικές εβδομάδες!

Προς τη σωστή κατεύθυνση οι κινήσεις Αλαφούζου, αρκεί να γκρεμιστούν οριστικά οι γέφυρες εξάρτησης με το άρρωστο παρελθόν!

Από τους "πρωτοκλασάτους" του νταμπλ που "δεν πουλάμε" όπως διαλαλούσε τότε ο Γόντικας, απέμεινε ο Λέτο...Την ώρα που η πλειοψηφία των ζητημάτων δείχνει να μπαίνει σε μια πορεία εξομάλυνσης στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, υπάρχουν ακόμα αρκετά μέτωπα που είναι «ανοιχτά» και τα οποία πρέπει να κλείσει η νέα διοίκηση. Και μιλάμε για ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι όσο και
με την εν γένει λειτουργία του Συλλόγου.

Οταν λέμε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει σε μία νέα φάση, δεν το λέμε χάριν ευκολίας ούτε σα σχήμα λόγου. Εννοούμε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά δομές, αντιλήψεις και νοοτροπίες των τελευταίων 33 χρόνων. Όλα εκείνα που έφεραν δηλαδή τον μεγαλύτερο ελληνικά Σύλλογο και την πιο εύρωστη οικονομικά ΠΑΕ, ένα βήμα πριν την καταστροφή. Πρέπει να γίνουν υπερβάσεις, να υπάρξουν (καλώς εννοούμενες) συγκρούσεις και να κοπούν οι γέφυρες της εξάρτησης με το άρρωστο παρελθόν.

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Η προσπάθεια της «Συμμαχίας» είναι αξιόλογη και αναμένεται να γίνει ακόμα mo σημαντική τις επόμενες ε βδομάδες. Η πρωτοβουλία του Αλαφούζου κυριολεκτικά έβγαλε τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν φροντίσει να τον «σπρώξουν» οι πάσης φύσης… παρκαδόροι και επίτιμοι πρόεδροι του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Δεν αρκεί όμως από μόνη της για την επαναφορά της ομάδας εκεί που βρισκόταν σε κάποιες παλιότερες εποχές. Και δε μιλάμε αποκλειστικά για πρόσωπα. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται. Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει τις «μεταλλάξεις» (για να το πούμε κομψά). Όταν επί τόσα χρόνια έχουν μάθει να αλλάζουν στάση και άποψη κάθε μέρα, δε θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα να κάνουν μία ακόμα γυριστή. Τα πρόσωπα είναι πταίσμα. Το πραγματικό εμπόδιο είναι η νοοτροπία.

Μιλάμε για τη νοοτροπία της μικροπολιτικής και του συμβιβασμού την οποία πάνε κάποιοι να επιβάλουν στον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για την απεγνωσμένη νια την απέλπιδα προσπάθεια μιας σειράς ανθρώπων να «χωθούν» ξανά στα πράγματα, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια εξυγ
Keywords
Τυχαία Θέματα