ON the record: Ο εχθρός παραμένει (και) εντός

Από τον καλπασμό του 1-0 στο «μόνο» 1-0 και στον πόλεμο εναντίον του Φερέιρα
Ετσι ξεκίνησε ο πόλεμος στον Χενκ Τεν Κάτε και την πολυμετοχικότητα. Τώρα και πάλι με αιχμές προς τον προπονητή συνεχίζεται ο πόλεμος στον Παναθηναϊκό από το ίδιο «παρεάκι»...Το σαββατιάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά ήταν από εκείνα που θα μείνουν στη μνήμη του φίλαθλου
κόσμου. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κυρίως επειδή η αίσθηση αποκόμισε ο μέσος οπαδός της ομάδας ήταν εκείνη της ντροπής.

Είχε κάθε δίκιο να ντρέπεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού μετά το ματς της πρεμιέρας. Αν μάλιστα θυμηθούμε και πιστέψουμε όσα μας έλεγαν διάφοροι «επίδοξοι» και διάφοροι «προβεβλημένοι» πριν από μερικά χρόνια, η ντροπή είναι τόσο μεγάλη που κανονικά δε θα έπρεπε να βγαίνουμε από το σπίτι μας για δύο βδομάδες.

Το μοναδικά ερώτημα είναι το εξάς: ποιο από τα παρακάτω γεγονότα μας ντρόπιασε πιο πολύ; Το «ροτέισον» που εφάρμοσε ο προπονητής ή το γεγονός ότι κερδίσαμε 1-0;

Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Για το ροτέισον τι να πούμε; Περιμέναμε τις αναλύσεις των «αντικειμενικών» που θα κατακεραυνώνουν τον προπονητή όπως έκαναν εκείνον το δοξασμένο καλοκαίρι του 2009. Τότε που ο μπροστάρης της προπαγάνδας, ο (δήθεν) πράσινος, Κώστας Γκόντζος φώναζε πρωτοσέλιδα «απίστευτα πράγματα από τον Τεν Κάτε. Παραλογισμοί που προκαλούν απορίες ξεκίνησαν από το πρώτο επίσημο ματς» και έστελνε το μήνυμα με πηχυαίο τίτλο «πάρ’ το αλλιώς»! Δεν άργησε καθόλου! Ο πρώην ανεπίσημος εκπρόσωπος Τύπου του «παρκαδόρου» που υπερασπιζόταν με σθένος τον Ζοσέ Πεσέιρο, που χρέωνε δεξιά κι αριστερά τις αποτυχίες του Τριφυλλιού, αλλά ποτέ στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους «προστατευόμενούς» του, εμφανίστηκε το ίδιο δυναμικά και εφέτος κατακρίνοντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Επίσης, ένας λόγος για μαζική κατάθλιψη είναι το «φτωχό» 1-0. Όπως μας έλεγαν κάποτε οι σιροπιαστοί στα πρωτοσέλιδά τους: «Παίξτε μπάλα»! Πώς θα γίνουν παναθηναϊκοί τα μικρά παιδιά όταν νικάς «μόνο» 1-0 όπως έγραφε το Derby News; Είναι δυνατόν οι άλλοι να κερδίζουν 2-1 τη Βέροια κι εσύ μόνο 1-0. Τρίζουν τα κόκαλα και κλαίνε τα εικονίσματα. Άμεσα να δώσουν τις σχετικές οδηγίες οι παρατρεχάμενοι γι
Keywords
Τυχαία Θέματα