22/10: Το ελικόπτερο του Τζον Σάλεϊ και τα «νεύρα» του Μπόζα...

Πλήρωσε πέντε εκατομμύρια δραχμές για να νοικιάσει τζετ απ' τη Γαλλία και ελικόπτερο απ' το Ελληνικό προκειμένου να είναι στην ώρα του στο ΟΑΚΑ, αλλά τελικά ο Μάλκοβιτς τον άφησε εκτός αποστολής!
Ο Τζον Σάλεϊ προσγειώνεται στο ελικοδρόμιο του ΟΑΚΑ
Η νίκη - πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ
(92-88) στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1996-97 σαν σήμερα 21 Οκτωβρίου δεν στάθηκε ικανή να καλύψει τα προβλήματα που υπήρξαν στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δήλωσε ότι ο αμερικανός σέντερ Τζον Σάλεϊ δεν είχε πάρει άδεια από τον πρόεδρο για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ ο Αμερικανός επεσήμανε ακριβώς το αντίθετο!

«Και τον Τζόρνταν θα άφηνα στον πάγκο» ξέσπασε ο Μάλκοβιτς συμπληρώνοντας ότι «και πέρυσι έδειξα ότι για εμένα υπάρχει η πειθαρχία της ομάδας και η πειθαρχία του ατόμου». Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απ' την πλευρά του εξήρε την επαγγελματική ευσυνειδησία του Σάλεϊ, ο οποίος πλήρωσε πέντε εκατομμύρια δραχμές ναυλώνοντας τζετ και ελικόπτερο προκειμένου να είναι στην Αθήνα, όπου τελικά παρακολούθησε απ' την εξέδρα την αναμέτρηση. Ο κόσμος τον αποθέωσε, ενώ ο «Μπόζα» ξεσπάθωσε: «Ο κόσμος πρέπει να χειροκροτά αυτούς που παίζουν» εννοώντας τον Νίκο Οικονόμου που είχε πετύχει 30 πόντους.

Ο 32χρονος σέντερ που είχε αναδειχθεί Νο1 στο ντραφτ του 1986 για τους Ντιτρόιτ Πίστονς με τους οποίους κατέκτησε δύο τίτλους το 1989 και το 1990 αποτελώντας γρανάζι της ομάδας των «κακών παιδιών», είχε χάσει την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα απ' το Παρίσι και νοίκιασε τζετ. Επιπλέον για να φτάσει στην ώρα του στο ΟΑΚΑ ναύλωσε και ελικόπτερο για να τον μεταφέρει απ' το αεροδρόμιο του Ελληνικού στο κλειστό γήπεδο της Καλογρέζας... Τελικά όταν μπήκε στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του ματς, ο Μάλκοβιτς του ανακοίνωσε ότι είναι εκτός 10άδας!

«Οταν λέω κάτι το εννοώ. Εκανα μια τόσο μεγάλη πτήση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και ξόδεψα 20.000 δολάρια για να έρθω να παίξω. Το είχα υποσχεθεί στον πρόεδρο και δεν μπορούσα να μην το κάνω» είπε ο διάδοχος του Ντομινίκ Γουίλκινς στο Τριφύλλι, ο οποίος έπειτα από λίγο αποχώρησε απ' την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάλεϊ είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του απ' την ενεργό δράση αμέσως μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τους Μπουλς του Τζόρνταν, του Πίπεν, του Κούκοτς και των άλλων παιδιών του Φιλ Τζάκσον το 1996, ωστόσο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έπεισαν τον γίγαντα με τα πήλινα πόδια να παραμείνει στα γήπεδα.

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης αθλητής, αποχώρησε απ' την ενεργό δράση μετά την περιπέτειά του στον Παναθηναϊκό για να επανέλθει την περίοδο 1999-2000 στους Λέικερς και πάλι υπό τις οδηγίες του Τζάκσον, όπου έπαιξε ελάχιστα, ωστόσο πανηγύρισε το πρώτο απ' τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα των Λιμνανθρώπων. Οπως λέει ο ίδιος «έχω τέσσερα πρωταθλήματα (1989, 1990, 1996, 2000) με τρεις διαφορετικές ομάδες, σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, σε δύο διαφορετικούς αιώνες και δύο διαφορετικές χιλιετηρίδες»!
Keywords
Τυχαία Θέματα