Τι περιλαμβάνει το σχέδιο «Αθηνά»

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η συνέντευξη τύπου για το σχέδιο «Αθήνα». Ήδη υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν και τα χθεσινά δημοσιεύματα. Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέφερε:
Ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας χαρακτήριζεται από πανσπερμία και κατακερματισμό γνωστικών αντικειμένων και επιστημών. Εισάγουμε το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το εισάγουμε στην Αθήνα κ θα έχει το όνομα "Αδαμάντιος Κοραής" Εντάσσουμε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ
και των ΤΕΙ σε σχολές. Προχωρούμε σε συγχωνεύσεις τμημάτων με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα Σύμφωνα με το Σχέδιο «Αθηνά» δημιουργείται ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ιδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ ενώνονται) Αναβαθμίζουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Παρά τη μείωση των τμημάτων οι εισακτέοι θα παραμείνουν ίδιοι στα ΑΕΙ και θα μειωθούν ελάχιστα στα ΤΕΙ Σήμερα συγχωνεύουμε τα μη βιώσιμα τμήματα με σκοπό τη δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταργούνται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Φτιάχνουμε μια πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία που θα παρέχει γνώση,δικαιώματα & θα σέβεται τον Ελληνα Φορολογούμενο Δείτε τις πόλεις που θα μείνουν χωρίς τμήματα Πανεπιστήμιων ή ΤΕΙ μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΕΔΩ!!!


Keywords
Τυχαία Θέματα