Τέλεια ιδέα για πρωτότυπο φοιτητικό πρωινό [συνταγή+εικόνες]

Πόσες φορές, φοιτητή, έχεις ξυπνήσει το πρωί και ήθελες να ετοιμάσεις για πρωινό κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα; Δε λέω, μια χαρά είναι και τα δημητριακά με το γάλα, νόστιμο επίσης είναι και το ζεστό τοστάκι αλλά αν σου έλεγα ότι πολύ εύκολα και γρήγορα θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι διαφορετικό, γευστικό και πολύ πρωτότυπο τι θα έλεγες; Μην ξεχνάς ότι αρκετές φορές θα έχεις κοιμηθεί και με "ιδιαίτερη παρέα" οπότε η παρακάτω πρόταση είναι και μια καλή ιδέα για να εντυπωσιάσεις το χθεσινό σου κρεβάτι!

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια χούφτα τριμμένο κασέρι (εσύ μάλλον θα το λες τυρί),
ένα αυγό και μια φέτα ψωμάκι για τοστ




Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίξε μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο και γύρνα κυκλικά το τηγανί για να λιώσει και να καλύψει όλη την επιφάνεια του. Στη συνέχεια ρίξε 2 κουταλιές της σούπας, τυρί τσένταρ, αφήνοντας στη μέση του τηγανιού ένα κενό όπως στην παρακάτω φωτογραφία

Βήμα 2
Αφού αφαιρέσεις από το ψωμάκι του τοστ τόση "ψίχα" όσο το κέλυφος ενός αυγού, ρίξε το ψωμάκι πάνω από το τσένταρ που ήδη έχεις στο τηγάνι και ψήσε το μέχρι να ροδίσει, να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό μαζί με το ψωμάκι.




Βήμα 3
Όταν ψηθεί από τη μία πλευρά η φέτα του τοστ, βγάλε την από το τηγάνι και επανέλαβε ακριβώς το Βήμα 1. Αφού αναποδογυρίσεις το ψωμάκι από την άλλη πλευρά ρίξε ακριβώς στην τρύπα ένα αυγό τηγανίζοντας το σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4
Αναλόγως το πώς σου αρέσει να τρως το αυγό σου, τηγάνισε το όση ώρα χρειάζεται. Αφού τηγανιστεί, ρίξε αλάτι και πιπέρι και ετοιμάσου να το απολαύσεις!




Επανέλαβε την ίδια διαδικασία για όσα ψωμάκια θέλεις. Επίσης αυτό μπορείς να το φας τόσο και για μεσημέρι με μια σαλάτα, όσο και το βράδυ για ένα ελαφρύ γεύμα. Εμπιστεύσου τις μαγειρικές σου δυνατότητες. Μπορείς!




πηγή: iamafoodblog.com
Keywords
Τυχαία Θέματα