Μεξικό | Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία των 43 φοιτητών

Τραγικό τέλος φαίνεται να έχει η υπόθεση εξαφάνισης των 43 φοιτητών στο Μεξικό. Τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση ομολόγησαν ότι τους δολοφόνησαν και στη συνέχειαέκαψαν τα πτώματά τους ρίχνοντας τα άλλα σε ένα σκουπιδότοπο και άλλα σε ένα ποτάμι στο νοτιοδυτικό Μεξικό κοντά στην περιοχή που τους είχαν απαγάγει. Η αστυνομία μάλιστα ήδη έχει βρει το σημείο όπου βρίσκονται τα πτώματα και μένει να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους μετά από εξέταση DNA που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

ΧρονικόΟι 43 φοιτητές, ηλικίας μεταξύ
15 και 25 ετών, ταξίδευαν με λεωφορεία στις 26 Σεπτεμρβίου όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν στην περιοχή Ιγκουάλα και φέρεται πως τους απήγαγαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι στη συνέχεια οι αστυνομικοί παρέδωσαν τους φοιτητές σε μέλη της συμμορίας Γκερέρος Γιουνίντος.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται γι’ αυτούς. Σύμφωνα με τις ομολογίες που έχουμε συγκεντρώσει δυστυχώς οδηγούμαστε στο τραγικό συμπέρασμα πως είναι όλοι νεκροί», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των ερευνών.
Η κυβέρνηση στο Μεξικό, σε ανακοίνωσή της λέει ότι μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό φέρεται πως είναι οι ένοχοι πίσω από τις μαζικές δολοφονίες των 43 φοιτητών.
Η ταυτοποίηση των θυμάτων αποτελεί δύσκολο έργο για τις αρχές αφού οι σοροί τους έχουν απανθρακωθεί και είναι αβέβαιο το πότε θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Χεσούς Μουρίγιο, δήλωσε ότι «Δεν έβαλαν απλά φωτιά στα πτώματα, αλλά έκαψαν και τα δικά τους ρούχα», δήλωσε ο Μουρίγιο προσθέτοντας ότι τα μέλη της συμμορίας «επιμελούνταν» τη φωτιά, η οποία έκαιγε για 12 ολόκληρες ώρες. «Προσπάθησαν να κάψουν κάθε πιθανό ίχνος», δήλωσε.

Μπλεγμένη και η αστυνομία
Δεκάδες αστυνομικοί είναι μεταξύ των 74 ατόμων που κρατούνται και φέρεται πως συνδέονται με την υπόθεση. Οι ομολογίες που έδωσαν στις αρχές τα μέλη της συμμορίας αποκαλύπτουν τη δολοφονία «ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων», δήλωσε ο Μουρίγιο δείχνοντας το βίντεο της ανάκρισης ενός από τους κατηγορουμένους ο οποίος δήλωσε ότι τα θύματα τους είχαν πει πως είναι φοιτητές.
Η ταυτοποίηση των θυμάτων αποτελεί δύσκολο έργο για τις αρχές αφού οι σοροί τους έχουν απανθρακωθεί και είναι αβέβαιο το πότε θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις, δήλωσε ο Μουρίγιο. Επίσης, οι αρχές δε μπορούν να προσδιορίσουν τις ταυτότητες των θυμάτων από τις οδοντοστοιχίες τους καθώς ακόμα και αυτές έχουν γίνει στάχτη. Ο Μουρίγιο δήλωσε ότι τα λείψανα θα σταλούν στο πανεπιστήμιο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας προκειμένου να γίνει η τελική ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα