ΤΕΙ Πύργου | We are Infommnymous and we won’t give up!

Διαβάστε το κείμενο που μας έστειλε σπουδάστρια του ΤΕΙ ΠύργουΛίγες μέρες έχουν περάσει από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» και τα συναισθήματα μας διαρκώς εναλλάσσονται μπροστά στις εξελίξεις που ζούμε γύρω μας. Συναισθήματα όπως θυμός, φόβος, ελπίδα, απογοήτευση και πρωτίστως αγανάκτηση. Αγανάκτηση, μία λέξη που αντιπροσωπεύει όχι μόνο το τμήμα μας και τους σπουδαστές του, αλλά και τους φοιτητές όλης της Ελλάδας.
Η ιστορία μας έχει ως εξής: Είμαστε το τμήμα
Πληροφορικής και ΜΜΕ με έδρα την πόλη του Πύργου. Το τμήμα μας έχει 10 χρόνια ζωής και επιτυχημένης πορείας. Την Πέμπτη, λοιπόν, σαν βόμβα έσκασε το σχέδιο «Αθηνά» με αποτέλεσμα να ταράξει τη ζωή όλων μας. Η σχολή μας, βάση του σχεδίου, πρόκειται να μεταφερθεί, να συγχωνευτεί και να μετονομαστεί σε «Μηχανικών Πληροφορικής».
Παγωμάρα και σύγχυση τα πρώτα συναισθήματα μας. Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη και η είδηση μας άφησε άφωνους. Ευτυχώς όμως τα συναισθήματα αυτά δεν κράτησαν για πολύ. Οι φοιτητές μας έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως αν μη τι άλλο έχουμε διδαχθεί τόσα χρόνια.
Η ιδέα μία. Οι συμμετοχές πολλές. INFOMMNYMOUS. Επηρεασμένοι από τη δράση του Guy Fawkes και της γνωστής ομάδας “Anonymous”, που έχουν ως γραμμή τους την εναντίωση σε κάθε καθεστωτική συμπεριφορά, έτσι και όλοι οι φοιτητές του τμήματός μας γίναμε μια γροθιά ενάντια στην καθεστωτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Με βροντερή φωνή θελήσαμε να ακουστεί το μήνυμα μας: «We are Infommnymous. Είμαστε φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και δε θα δεχτούμε να γίνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό. Δε θα δεχτούμε καμία ακαδημαϊκή αλλαγή και θα συνεχίσουμε να ήμαστε φοιτητές Πληροφορικής και ΜΜΕ και τίποτα άλλο. Η δύναμη είναι στα χέρια μας και ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας. Πιστέψτε μας, έχουμε τη δύναμη!»
Η ενότητα και η προσήλωση των σπουδαστών σε αυτή την ιδέα είναι, το λιγότερο, συγκινητική. Σχέσεις αναπτύσσονται για έναν κοινό στόχο, ιδέες μοιράζονται χωρίς να επικρατούν διαφωνίες και προσωπικά συμφέροντα και όλοι είναι προσηλωμένοι στον αγώνα για την ανάδειξη της μοναδικότητας αυτού του τμήματος.
Δε ζητάμε τίποτα απ’ ότι ήδη μας ανήκει και έχουμε κατακτήσει μέσα από σκληρή δουλειά τόσο χρόνια. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να ακουστεί παντού η φωνή μας και θα παραμείνουμε ενωμένοι, ακόμα και αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό.We are Infommnymous and we won’t give up! Expect us! - Γκαντέλα Κωνσταντίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα