Βίντεο φοιτητών ΟΠΑ | Εσύ βλέπεις τη σακούλα που φοράς;

Δείτε το βίντεο που έφτιαξε ομάδα φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια μιας εργασίας με θέμα την αποξένωση στην μεγαλούπολη.

H Ναταλία, μέλος της ομάδας μας είπε κάποια πράγματα για το project:
Eίμαστε 5μελής ομάδα φοιτητών από την ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το βίντεο φτιάχτηκε στα πλαίσια
μιας εργασίας στο μάθημα της Οργανωσιακής Ψυχολογίας. Το θέμα της εργασίας ήταν γενικό: να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη στάση των ανθρώπων πάνω σε ένα κοινωνικό πρόβλημα.Κάθε ομάδα, λοιπόν, κλήθηκε να διαλέξει ένα κοινωνικό πρόβλημα και κατόπιν να οργανώσει μια καμπάνια μέσα από την οποία θα προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται, με απώτερο σκοπό την αλλαγή της στάσης του. Εμείς ως θέμα διαλέξαμε την αποξένωση στις μεγαλουπόλεις. Στο βίντεο, περιγράφεται η καθημερινότητα του "πρωταγωνιστή" που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν απρόσωπα όντα, μέχρι που κοιτάζεται στον καθρέφτη και συνειδητοποιεί ότι κι αυτός είναι "σακούλα", οπότε και αποφασίζει να αλλάξει στάση.
Στις 13 Ιανουαρίου, μαζευτήκαμε μαζί με άλλα 20 άτομα περίπου στην πλατεία Μοναστηρακίου (φορώντας τις σακούλες) και μοιράσαμε φυλλάδια με το λίνκ του βίντεο και ενημερώσαμε τον κόσμο για το τι ακριβώς κάνουμε. Το φυλλάδιο ήταν περισσότερο η αφορμή να προσεγγίσουμε τους γύρω μας και να τους προτρέψουμε να "βγάλουν την σακούλα που φορούν". Αν εξαιρέσουμε κάποιους που τρόμαξαν όταν μας είδαν, οι υπόλοιποι ανταποκρίθηκαν θετικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα