Πως να ρίξεις μία... πυροσβεστίνα

Ο “Δεκάλογος” του Κισλόφσκι- αριστούργημα. “Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου” του Παλαμά- έπος. Όμως είτε δεις Κισλόφσκι, είτε διαβάσεις Παλαμά, γκόμενα δε βγάζεις. Αντιθέτως, ο “Δεκάλογος” του mycampus.gr φωτίζει το δρόμο σου για το περιεχόμενο του εσωρούχου της εκάστοτε κοπέλας καλύτερα κι από φώτα προσγείωσης σε αεροδιάδρομο…

ΣΗΜΕΡΟΝ: Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Εφόσον έχεις να κάνεις με μια «φοιτήτρια» ειδικής σχολής, η πρώτη σου επαφή πρέπει να είναι εξίσου «ειδική»: φόρεσε μια στολή προσεγγίσεως- αυτό το τεράστιο αλουμινόχαρτο που φοράνε οι πυροσβέστες σ’ έκτακτα περιστατικά- κι αντί να της μιλήσεις
τραγούδησέ της το “Φωτιά” των Πυξ- Λαξ. Άφησε ν’ «αναβλύσει» ευθύς αμέσως το πηγαίο σου χιούμορ: μετά τη γνωριμία, άνοιξε μια τρύπα στο έδαφος, χώσε μέσα έναν πυροσβεστήρα και βάλε γύρω του διάφορα αντικείμενα προκειμένου να προστατεύεται. Όταν σε ρωτήσει “Τι κάνεις;”, απάντησέ της “Πυροσβεστική φωλιά”. Κάνε μια μεγάλη παύση. Τόσο μεγάλη που ν’ αναγκαστεί να μιλήσει αυτή. Σε ό,τι και να σου πει (για παράδειγμα “Ζαβαρακατρανέμια” ή “Ωραία μέρα”) απάντησε “Διευθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση”. Συνέχισε να κινείσαι με περισσή χάρη στα πλαίσια του τομέα της. Νεύσε στο φίλο σου, με τον οποίον έχεις συνεννοηθεί εκ των προτέρων, να σας πλησιάσει και να σου πει- τσιρίζοντας, για να τραβήξει την προσοχή της- “Ρε φίλε, τι ματσάρα έκανες χθες! Φωτιά ήσουνα!” Άρπαξε άμεσα ένα μπουκάλι νερό και άρχισε να το αδειάζεις πάνω σου. Στο εύλογο “τι κάνεις;” που θα σου απευθύνει, δείξε το φίλο σου που απομακρύνεται και πες της “Δεν τον άκουσες; Είμαι φωτιά. Βρέχομαι, λοιπόν, για να μετατραπώ σε υγρό πυρ”. Πρότεινέ της να βγείτε ραντεβού. Για να δεχτεί πες της ότι γνωρίζεις ένα πάρα πολύ ωραίο μαγαζί που λέγεται “Στάχτες κι αποκαΐδια”. Καθοδόν άνοιξε το ραδιόφωνο και βάλε μπρος το προσχεδιασμένο κόλπο με το ηχογραφημένο μήνυμα: μόλις ακουστούν τα “…ο πίδακας ανθρακικού ανυδρίτη σχηματίζεται πάνω στην εστία της φωτιάς”, “…πυροσβεστικός σωλήνας εκροής ύδατος” και σε ρωτήσει “τι’ ν’ αυτό;”, απάντησέ της “πυροσβεστικός σταθμός”. Σε ανύποπτη στιγμή, όπως θα κάθεστε, καν’ της ένα κομπλιμέντο- που θα έχει άμεση συνάφεια με τη δουλειά της. Πιάσε το χέρι της, κοίτα την στα μάτια και ψιθύρισέ της “Μ’ ανάβεις”. Αν δεν ανταποκριθεί, ισχυρίσου πως είπες “Μανάβης”. Ζήτα της, με παιδικό ύφος, να πάτε βόλτα μέχρι το σπίτι σου. Αφότου δεχτεί ξεκίνα να περπατάς λέγοντας παράλληλα “στράτα, στρατούλα”. Φρόντισε ένας φίλος σου να έχει ανέβει στην ταράτσα μιας οικοδομής και όπως περνάτε να πετάξει αναμμένα σπίρτα προς το μέρος σας. Όταν αναρωτηθεί τι συμβαίνει, πες της “Βρέχει φωτιά στη στράτα μου”. Με την πρόφαση ότι θα της δείξεις ένα μοντέλο κλιμακοφόρου οχήματος θα την πείσεις να έρθει σπίτι σου. Μόλις μπείτε μέσα, βγάλε απότομα τη μπλούζα σου, ούτως ώστε να φανεί το 199 που έχεις ζωγραφίσει στο κέντρο του στήθους σου. Όπως θα είσαι γυμνός, με το 199 να ξεχωρίζει, εξήγησέ της ότι βλέπει ένα πυροσβεστικό σώμα.
Μετά, κάνε την κλασική ερώτηση περί Ανέστη. Ακριβώς: του γνωστού πυροσβέστη.
Με τον Ανέστη σε πλήρη λειτουργία, λοιπόν, βαλ’ της άσβεστη φωτιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα