Πώς να την παλέψεις μόνος σου του Αγίου Βαλεντίνου

Ξέρεις πως είσαι απελπισμένος όταν η νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου σε βρίσκει να έχεις πιει μόνος σου ένα μπουκάλι κρασί και να στέλνεις μήνυμα στην κοπέλα που τελευταία φορά που βρεθήκατε σου έχωσε ένα λούτρινο κουκλάκι στα μούτρα και κόντεψε να σου σπάσει κυριολεκτικά το πουλί. Κι εν τέλει να σου πει ότι πλέον απέχει από το σεξ.Ναι, αυτή η μέρα θεωρητικά είναι δύσκολη αν είσαι μόνος σου και με καμία προοπτική ερωτικής δραστηριότητας στον ορίζοντα. Και μπορεί
να προσπαθείς να καθησυχάσεις τον εαυτό σου λέγοντας όλα τα κλισέ, πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια καπιταλιστική γιορτή των καταστημάτων, αλλά ήρθε η ώρα να αποδεχτείς την αλήθεια: σε πονάει. Ειδικά αν οι περισσότεροι φίλοι σου έχουν σκοπό να την περάσουν με τα ταίρια τους. Γι’ αυτό άλλη μια φορά είμαι εδώ να σε σώσω, να σε προλάβω πριν κάνεις πράγματα που θα σε ντροπιάσουν. Διάβασε προσεκτικά: Μην προσπαθείς να βρεις κάτι τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιολύπητο από έναν τύπο που ψάχνει παρέα για την μέρα των ερωτευμένων. Όχι απλά θα φανείς απελπισμένος και λιγούρης, αλλά είναι πολύ πιθανό στην περίπτωση που όντως κάτσει κάτι, να είναι σε χειρότερη κατάσταση από σένα. Το ‘doesn’t matter, had sex’ δεν είναι αρκετή δικαιολογία, ειδικά αν καταλήξεις με μια ιστορία τόσο ντροπιαστική που δεν μπορείς να την πεις ούτε στους φίλους σου.
Μείνε μακριά από κοινωνικά δίκτυα. Θα δεις τόσες καρδούλες μπροστά σου που θα θες να βγάλεις τα μάτια σου μ’ ένα πιρούνι, κι αυτό εύκολα θα σε οδηγήσει στο να γράψεις οργισμένα στάτους. Δεν θες να το κάνεις, γιατί οι μόνοι που θα σε στηρίξουν θα είναι στα ίδια χάλια με σένα, κι αυτή είναι απλά πολλή αρνητική ενέργεια μαζεμένη για να σου βγει σε καλό. Πέραν του ότι η απουσία σου θα είναι ισχυρότερη δήλωση, και όσοι δεν σε ξέρουν καλά θα νομίζουν ότι είσαι ήδη απασχολημένος.
Σκέψου τι δεν πάει καλά με εσένα. Γιατί δεν έχεις σχέση; Μήπως δεν σέβεσαι τους άλλους αρκετά και τους διώχνεις; Μήπως γίνεσαι βδέλλα; Μήπως δεν εμπνέεις αρκετό σεβασμό; Κάνε μια σοβαρή αυτοκριτική και, προς θεού, σταμάτα να πιστεύεις πως ο θεός σε έχει καταραστεί και ότι είσαι καλό παιδί που δεν του αξίζει να είναι μόνος. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όσοι το λένε αυτό τους αξίζει να είναι μόνοι μέχρι να καταλάβουν πόσο τοξικά παράσιτα είναι για τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Μην αυνανιστείς. Το ξέρω πως είναι μία απ’ τις τρεις αγαπημένες σου ασχολίες, αλλά μετά σε αφήνει πάντα να νιώθεις κενός και σου υπενθυμίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν βασίζονται στις παλάμες τους για να νιώσουν έναν οργασμό, και μάλλον δεν είναι η καλύτερη μέρα για να ενισχύσεις αυτό το συναίσθημα.
Αποδέξου την μοναξιά σου. Υπάρχει και η θετική πλευρά, ξέρεις. Είσαι μόνος στο σπίτι. Δεν χρειάζεται καν να βγάλεις τις πιτζάμες σου όλη μέρα. Κάνε μαραθώνιο την αγαπημένη σου σειρά! Μπορείς να παραγγείλεις σουβλάκια με έξτρα τζατζίκι. Και μετά να μην βουρτσίσεις καν τα δόντια σου. Οκέι, αυτό είναι γενικά ανθυγιεινό, να βουρτσίσεις τα δόντια σου, δεν γεννήθηκες στη ζούγκλα. Όταν βρεις κι εσύ το ταίρι σου, δεν θα μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά! (Στα αρχαία ελληνικά το όταν δεν είναι μόνο χρονικός, αλλά και υποθετικός σύνδεσμος, και σ’ αυτό το κείμενο τονίζεται ιδιαίτερα ο υποθετικός του χαρακτήρας, επειδή αν δίνεις τόση σημασία στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν είμαι σίγουρος πως είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις σοβαρή σχέση.)
Keywords
Τυχαία Θέματα