Παραιτήσεις και αντιδράσεις εξ’ αιτίας της «Αθηνάς»

Μετά την ανακοίνωση από τον Υπουργό Παιδείας του σχεδίου «Αθηνά», ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και διορισθείς από την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, Ναπολέων Μαραβέγιας, υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας.

Ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε πως δεν γνώριζε την απόφαση του υπουργείου Παιδείας και πως διαμαρτύρεται για το κλεισιμο των τμημάτων με έδρα την Κεφαλονιά και τη Λευακάδα.
Το πρώτο όμως λουκέτο κατάληψης έκανε την εμφάνιση
του στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού προχώρησε στην κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση των τμημάτων. Η αντίθεση τους έγκειται στο γεγονός πως το σχέδιο οδηγεί στην απαξίωση του ιδρύματος με επιπτώσεις και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Ο σύλλογος δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών καθώς και των οικογενειών τους.
Και από τη Φλώρινα τα μαντάτα δεν είναι θετικά καθώς προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου σύσκεψη με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, προκειμένου να συζητηθεί η μεταφορά ενός τμήματος του ΤΕΙ Φλώρινας στην Καστοριά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα