Η επιδερμίδα μου θέλει απολέπιση… θα φτιάξω σκράμπ με τα χεράκια μου!

Το καλοκαίρι, δυστυχώς, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε , φτάνει στο τέλος του, μη πω τελείωσε με τέτοιες θερμοκρασίες! Το δέρμα μας στο τέλος των διακοπών είναι ταλαιπωρημένο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της μη ιδιαίτερης ενυδάτωσης επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα τώρα που επιστρέψαμε. Ας ξεκινήσουμε με την απολέπιση!

Η απολέπιση είναι μια σημαντική διαδικασία στην περιποίηση της επιδερμίδας. Το σκράμπ είναι ένα μείγμα που περιλαμβάνει μια λιπαρή ουσία όπως ελαιόλαδο, γάλα και ένα συστατικό

που θα προκαλεί τριβή, ώστε να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα. Τέτοιο συστατικό μπορεί να είναι το αλάτι, η ζάχαρη, η σόδα. Τέλος, σε σπιτικά σκράμπ καλό είναι να βάλουμε και ένα συστατικό που θα μας χαρίσει στην επιδερμίδα λάμψη και θρέψη για παράδειγμα σταγόνες πορτοκαλιού, μέλι και γενικά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες Ε και C. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά σκράμπ!

Σκράμπ με λάδι, καφέ και μέλι!

Θα χρειαστείς μια κουταλιά του γλυκού μέλι το οποίο θα ζεστάνεις σ ένα μπρίκι, μια κουταλιά του φαγητού καφέ και μια κουταλιά του γλυκού λάδι. Ουσιαστικά θέλουμε τα στερεά να είναι περισσότερα σε ποσότητα από τα υγρά, γιατί το μείγμα πρέπει να μην είναι ιδιαίτερα ρευστό. Ζεσταίνουμε το μέλι και το ρίχνουμε σε μια κούπα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο να το τοποθετήσουμε στο πρόσωπο μας. Κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε σφιχτά το πρόσωπο μας.

Σκράμπ σε βαζάκι έτοιμο για χρήση κάθε στιγμή!Θέλεις να έχεις ένα σκράμπ έτοιμο ανά πάσα στιγμή, για να το χρησιμοποιήσεις. Έγινε! Πάμε να το φτιάξουμε… Θα χρειαστείς βουτυροκακάο ή βαζελίνη, χοντρό αλάτι (αν δεν έχεις βάλε κανονικό!) και χυμό πορτοκαλιού για άρωμα αλλά και για βιταμίνη C. Βάζεις σ ένα μπρίκι τόση βαζελίνη όσο θες να είναι το σκράμπ στο βαζάκι. Τη ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει, βάζεις το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις. Τέλος, αφού το μείγμα γίνει χλιαρό, ρίχνεις και το χοντρό αλάτι. Αν το μείγμα έχει σφίξει αρκετά, το πλάθεις με τα χέρια, ώστε οι κόκκοι αλατιού να είναι διάσπαρτοι στο μείγμα. Το βάζεις στο βαζάκι και είναι έτοιμο! Τα παραπάνω σκράμπ είναι κατάλληλα τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα. Μάλιστα η πρώτη συνταγή είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

ΤΙΡ! Μετά το σκράμπ βάζουμε ενυδατική στο πρόσωπο μας ή κάνουμε μάσκα ενυδάτωσης!
ΤΙΡ! Καλό είναι πριν το σκράμπ να καθόμαστε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Ο ατμός βοηθά την απέκκριση των νεκρών κυττάρων και των στιγμάτων.

Ευρυδίκη Παπαχρήστου fb.com/evridiki.papachristou.9
evridiki1994 [at] gmail.com
Keywords
Αναζητήσεις
skrab me vazelini
Τυχαία Θέματα