Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δια στομάτων του προέδρου Σπύρου Καπράλου και του προέδρου της επιτροπής Ελληνικής Λαμπαδιδρομίας Σπύρου Γιαννιά, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της διαδρομής που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα μετά την αφή της στην Ελλάδα.

Η φλόγα θα περάσει από 43 πόλεις ενώ 500 λαμπαδηδρόμοι θα μεταδώσουν το μήνυμα της εκεχειρίας στη χώρα. Για το εξωτερικό δε γνωρίζουμε ακόμη.

Η πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη
θα κρατάει τη δάδα όσο ο Απόλλωνας θα στείλει τις ακτίνες του. Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννώτης ενώ δεύτερος θα είναι κάποιος Βρετανός αθλητής. Λέτε να είναι ο Μπέκαμ;

Η αφή θα γίνει στις 10 Μαίου και για 8 μέρες θα περιπλανιέται χέρι με χέρι σε όλη τη χώρα ξεκινώντας από τη Αρχαία Ολυμπία με προορισμό τον Πειραιά, μια σύντομη μετάβαση στην Κρήτη, έπειτα επιστροφή στον Πειραιά με προορισμό τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο, στο τελωνείο τον Κήπων, και επιστροφή για κάθοδο στην Αθήνα, την Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο όπου και θα γίνει η παράδοση στους Βρετανούς διοργανωτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα