Φοιτητής στη Δανία συνελήφθη για τρομοκρατία

Εάν βρίσκεσαι στην Κοπεγχάγη, είσαι μελαμψός και διαβάζεις βιβλίο για την τρομοκρατία μέσα σε τρένο θεωρείσαι τρομοκράτης. Αυτά τα στοιχεία, πάντως, εντόπισαν οι δανικές αστυνομικές σε έναν φοιτητή τον οποίον συνέλαβαν .

«Εάν δείτε τον άνδρα που, σύμφωνα με έναν μάρτυρα, έχει ύποπτη συμπεριφορά, επικοινωνήστε με την αστυνομία» ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία της Δανίας δίνοντας στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του «υπόπτου», τραβηγμένες από
κάμερα ασφαλείας. Λίγο αργότερα, η τυχαία ανακάλυψη μιας ξεχασμένης βαλίτσας σε μια πλατεία της Κοπεγχάγης προκάλεσε πανικό αλλά και την ευρεία κάλυψη του θέματος από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο παραλίγο τρομοκράτης Σέραν όταν είδε το πρόσωπό του στα μέσα ενημέρωσης τρομοκρατήθηκε και κρύφτηκε αμέσως στις τουαλέτες, καθώς φοβήθηκε ότι θα έπεφτε θύμα επίθεσης.Μετά από έξι ώρες αναζήτησης, η αστυνομία παραδέχτηκε τελικά ότι δεν υπήρχε καμία αστυνομική απειλή και ότι ο άνδρας -που η αστυνομία είχε φροντίσει να ανακοινώσει ότι έφερε «μεσανατολικά χαρακτηριστικά, μαύρα μαλλιά και πυκνά γένια» ήταν απλώς ένας φοιτητής, αγχωμένος από το διαγώνισμα που επρόκειτο να γράψει.Ο νεαρός Αλίσιβ Σέραν σπουδάζει αγγλικά και το βιβλίο War on Terror (Πόλεμος εναντίον του Τρόμου) ήταν στο πρόγραμμα των μαθημάτων του, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TV2.Από την πλευρά της, η αστυνομία της Δανίας δεν βρήκε τίποτα μεμπτό στην συμπεριφορά της. «Δεν πιστεύω ότι υπερβάλαμε» είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μόγκενς Λόριντσεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα