Φοιτητικά Ζώδια | Πρωτοετείς

Κάποιος από μέρα σε μέρα θα αλλάξει ζωή. Για την ακρίβεια, αυτό το Φθινόπωρο θα είναι η αρχή της καινούριας του ζωής. Θα έρθουν τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω. Τα επόμενα χρόνια θα τα θυμάται για πάντα... Μα καλά που πάει το μυαλό σου; Αρρωστημένη φαντασία. Έλααα… δεν είναι δύσκολο, ήσουν κι εσύ πρωτοετής φοιτητής! Ποιό ψαράκι ήσουν; Σαρβάνη Άννα@annasa__Περισσότερα στο annathematoastromou.blogspot.gr ΚριόςΣαν να τον βλέπω μπροστά μου τον 18άρη Κριό… Ντυμένος και σενιαρισμένος, επιμελώς ατημέλητος, μπαίνει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση
στη σχολή. Την είχε επιλέξει από καιρό, με τα δικά του μοναδικά κριτήρια (στάτους, χρήμα…σοκ και δέος) και είναι αποφασισμένος να διαπρέψει με όλα τα βρώμικα μέσα.
ΤαύροςΑυτό το ήσυχο φαινομενικά παιδάκι, σοβαροφανές αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο στην παρέα, έχει θέσει στόχους. Χαμηλούς σχετικά, αλλά αρκετούς για τις μικρές του φιλοδοξίες. Να μου το θυμηθείτε, όταν όλοι οι άλλοι θα πεινάνε κυνηγώντας τις σούπερ δουλειές, ο Ταύρος θα την έχει φτιάξει τη ζωούλα του κούτσου κούτσου.
ΔίδυμοςΠοιός είναι ο Δίδυμος 18άρης; Αυτός που μιλάει με όλους καλέ. Αυτός εκεί ο αεράτος. Βρίσκεται μόνο 15 λεπτά στο αμφιθέατρο και έχει ανταλλάξει ήδη με τέσσερα άτομα τηλέφωνο (και με δεκαεπτά facebook). Μπορεί να πέρασε τυχαία στη συγκεκριμένη σχολή, αλλά δε χαλιέται, θα τη βρει την άκρη αργότερα.
ΚαρκίνοςΜίρλα, γκρίνια και οδυρμός. Δεν ήθελε να φύγει από τη μανούλα. Δεν ήθελε να χάσει το σπιτικό φαγητό και το ντάντεμα. “Γιατί να μην έχει πανεπιστήμιο στο χωριό μου; Γιατί;” Θα κάνει μεγάάάλη υπομονή και θα περάσουν αυτά τα απαίσια φοιτητικά χρόνια. Μετά θα παντρευτεί.
ΛέωνΕννοείται πως πέρασε στη σχολή που ήθελε. Ένας Λέων δεν αποτυγχάνει ποτέ! Μαζεύει λοιπόν τα μπογαλάκια του και ξεκινά ορεξάτος να ζήσει την κάθε στιγμή. Από καιρό περίμενε να φύγει από το σπίτι, να νιώσει ανεξάρτητος. Θα αρχίσει να ξεδιπλώνει πια όλη τη λάμψη του και θα γίνει ο αγαπημένος πολλών!
ΠαρθένοςΕίναι αυτό το ψωνάκι που κυκλοφορεί στην πανεπιστημιούπολη σαν να έχει βγει από φωτογράφιση περιοδικού. Δεν θυμάται καν το όνομα της σχολής του, αλλά έχει ήδη βρει την παράταξη που διοργανώνει τα πιο πετυχημένα πάρτυ κι έχει αρχίσει τις επιφανειακές του φιλίες με τα σωστά άτομα στη σωστή θέση.
ΖυγόςΌσα έρθουν κι όσα πάνε. Δεν τρελάθηκε και απο τη χαρά του που πέρασε. Είναι αυτό το παιδί που κάθεται κι ακούει με υπομονή όόόλο το πρήξιμο από τα κοράκια των φοιτητικών παρατάξεων. Κάπου θα γραφτεί εντέλει και θα τρέχει (λέμε τώρα! Για Ζυγό μιλάμε) να διατηρήσει ζωντανή την όποια ιδεολογία του όποιου κόμματος.
ΣκορπιόςΟ μικρομέγαλος. Τι κι αν είναι 18 και ψάρακας. Αποπνέει μια γοητεία ανθρώπου που έχει εμπειρία ζωής. Κι ας μην έχει! Δε θα καταλάβουμε ποτέ ότι είναι κι αυτός πρωτοετής και ψάχνεται, όπως όλοι οι άλλοι. Τα χρόνια που ακολουθούν θα τα ζήσει με πολύ αλκοόλ, ξενύχτι και άλλες καταχρήσεις. Βοήθεια μας!
ΤοξότηςΟ πρωτοετής Τοξότης είναι ίδιος με τον 30άρη Τοξότη, με τον μεσήλικα Τοξότη κ.ο.κ.... Αιωνίως παιδί! Έχει μια σοφία, δε λέω, αλλά
Keywords
Τυχαία Θέματα