Ερωτευμένοι Φοιτητές | Τι μας πούλησε ο κινηματογράφος και τι πραγματικά συμβαίνει!

Γράφει η Ειρήνη

Αν είσαι από αυτούς τους σινεφίλ, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει αυτά τα κλισέ στις ρομαντικές ταινίες που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί στο καλό σε αδίκησε η ζωή και δε σου συνέβησαν ποτέ. Η ταινία πάει κόντρα στη φοιτητική ζωή. Τι δηλαδή; Εμείς δεν αγαπάμε; Δε γιορτάζουμε; Δεν ερωτευτήκάμε εμείς οι φοιτητές;
Κάνουμε τα πάντα διαφορετικά και λίγο πιο αληθινά. Ας δούμε πώς.
Σκηνή 1:

Cliché: Μπαίνει η κοπελιά μέσα στο τεράστιο και πεντακάθαρο σπίτι. Σοκαρισμένη και γεμάτη χαρά βλέπει στο πάτωμα ένα διάδρομο με κεριάνα την οδηγούν σε ένα μέρος γεμάτο
κόκκινα τριαντάφυλλα όπου και την περιμένει ο καλός της.
Πραγκατικότητα: Μπαίνει η φοιτήτρια στο στούντιο του φοιτητή. Αντικρύζει πανικόβλητητο απόλυτο σκοτάδι. Βλέπει ένα φως να τρεμοπαίζει. Α, κερί είναι. «Τι έγινε μωρό μου, διακοπή;» Νταξ τα ανάβει ο φοιτητής τα φώτα.
«Εεε μωρό μου, πρέπει να κάνεις καμιά δουλειά εδώ μέσα εε!» Σκηνή 2:

Cliché: Πάει το ερωτευμένο ζευγάρι στο ακριβό εστιατόριο. Τους ανοίγει ο πορτιέρης την πόρτα. Τους περιμένει ένας κουστουμάτος που τους πάει στο τραπέζι τους. Ακριβό γκουρμέ φαγάκι και πανάρχαιο κρασάκι… για τα μάτια της αγάπης και μόνο.
Πραγκατικότητα: Πάνε οι φοιτητές στη φοιτητοταβέρνα. Βλέπουν ένα τύπο απ’έξω. «Εε παιδιά είμαστε φουλ. Άμα θέλετε να περιμένετε σε κανα μισάωρο ίσως φύγει κανείς.» Το ερωτευμένο ζευγάρι πείθεται. Περιμένει μια ώρα και τελικά αδειάζει ένα γωνιακό τραπεζάκι.
«Μωρό μου να πάρουμε και αυτό;»
«Ε ρε μωρό μου σαν αρκούδα θα γίνεις, πόσο θα φάς; Είπαμε μη πληρώσουμε και καμιά περιουσία!» Αουτς. Σκηνή 3:

Cliché: Μαγειρεύει η όμορφη γυναίκα, με ένα ελαφρύ πουκαμισάκι και περισσή όρεξη. Φτιάχνει κάτι που μοιάζει νόστιμο..γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Δέκα λεπτά αργότερα τρώει μπροστά από την τηλεόραση με τον καλό της.
Πραγκατικότητα: Μαγειρεύει η φοιτήτρια. Τι και αν δεν ξέρει; Μαθηματικά είναι; Ρίχνει τα μυρωδικά, ρίχνει τα μπαχαρικά και ανακατέβει. Φοράει φόρμες… (ε όχι και να λερώσει τα καλά της ρούχα!)..Βάζει επεισόδιο να δει με το μωρό όσο περιμένει.
«Ωχ κάτι μύρισε. Ωχ τι ώρα είναι; ΩΧ ΤΟ ΦΑΪ!!!» Δέκα λεπτά αργότερα περιμένει τον ντελιβερά. Σκηνή 4:

Cliché: Πάει ο ερωτευμένος χαρακτήρας έξω από το διαμέρισμά της… το θυροτηλέφωνο απλά δεν υπάρχει σε εκείνες τις οικοδομές. Χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγει αυτή και βλέπει ένα βουνό λουλούδια. Όπα τι έγινε πιάσαμε τον Μάη παιδιά; Ξαφνικά εμφανίζεται
Keywords
Τυχαία Θέματα