ΑΠΘ | Καταγγελία για υποκίνηση της απεργίας από τον πρύτανη

Για υποκίνηση της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών υπάλληλων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατηγορεί τον πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσαραμπουλίδη, πρόθεση του κ. Μυλόπουλου ήταν να εκβιάσει έκτακτη
οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου από το υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας πως ο πρύτανης ζήτησε τελικά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων όταν κατάλαβε πως δεν επρόκειτο να δοθεί βοήθεια.
Επιπλέον, ο κ. Τσαραμπουλίδης στράφηκε και προσωπικά κατά του κ. Μυλόπουλου, κατηγορώντας τον για σπατάλες μαζί με τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή.
Σκληρή απάντηση από τον πρύτανη

Πάντως, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτηρίζει "συκοφαντικές" έως και "κακοήθεις" τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών στο ΕΚΘ.
"Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι "εργατοπατέρες" οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης "αιχμαλωσίας" των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απεργίας και της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ έχει διακοπεί η αποκομιδή απορριμμάτων στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ την Τετάρτη κοινοποιήθηκε η απόλυση σε 316 εργολαβικούς υπαλλήλους από το σύνολο των 350 που συνεχίζουν την κατάληψη.

[via]
Keywords
Τυχαία Θέματα