Αφιέρωμα στους φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (vol. 1)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ… Έτσι έγραφε ένας τοίχος, απέναντι από το μετρό στο Μοναστηράκι. Το να καταναλώνεις σκέψεις είναι δύσκολο και εύκολο συγχρόνως. Αυτή η φράση ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω το αφιέρωμα για τους φοιτητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας. Φοιτητές από όλη την Ελλάδα έχουν φτιάξει ερασιτεχνικούς φοιτητικούς σταθμούς και έχουν δημιουργήσει ένα «αόρατο» θέατρο.
Αυτό, έξαλλου, δεν είναι το ραδιόφωνο; Το αυτί λειτουργεί τώρα όπως λειτουργεί το μάτι στο κανονικό θέατρο καθώς καλείται να κατανοήσει τον ήχο για να δημιουργήσει μετά την εικόνα… Έτσι, στο ραδιόφωνο η ακοή μεταμορφώνεται σε όραση, αφήνοντας τη φαντασία μας να παίξει το δικό της θέατρο με τα δικά της σκηνικά και τις δικές της φυσιογνωμίες. Αυτή τη μαγεία «εκμεταλλεύονται» ,φοιτητές από όλη την Ελλάδα και προσπαθούν μέσα από τα δικά τους ραδιοφωνικά θέατρα να καταναλώσουν και να μοιραστούν με τον κόσμο όσες περισσότερες σκέψεις μπορούν. Ο καθένας από αυτούς αγγίζει διαφορετικές μουσικές και οδηγεί τον ακροατή σε ταξίδια που μόνο αυτός ξέρει το τέλος και την αρχή.

Σοφία ΛουκίδουΕλληνική Φιλολογία, Πανεπιστήμιο ΠατρώνFACEBOOK:ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥΕθνικό Μετσόβιο ΠολυτεχνείοPOLYTEXNEIO FM

Ύστερα από 37 χρόνια επαναλειτουργεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τον ιστορικό αυτό σταθμό, που κάποτε αποτέλεσε βήμα για τους φοιτητές με την ευρύτερη κοινωνία σε μια δύσκολη καμπή για τη χώρα, θέλησαν να ξαναστήσουν οι φοιτητές του Ε.Μ.Π. Έτσι, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημήτρη Γκίκα, διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού, και ομάδας φοιτητών, τον Οκτώβριο του 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του PolyteXneio FM.
Το PolyteΧneio FM είναι ο Σταθμός των Φοιτητών του Πολυτεχνείου. «Εκπέμπει» σε 24ωρη βάση μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.polytexneiofm.gr και χαίρει ακροαματικότητας από Έλληνες φοιτητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το PolyteXneio FM είναι ένα ανοιχτό και καθαρά φοιτητικό project. Στελεχώνεται αποκλειστικά από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, οι οποίοι αυτόνομα σχεδίασαν, δημιούργησαν και συντηρούν όλα τα στοιχεία του Ραδιοφωνικού Σταθμού. Επίσης, η συμμετοχή είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε φοιτητή, όχι μόνο ΕΜΠ, αλλά από οποιαδήποτε σχολή της Αθήνας.
Βασικό μέλημα του PolyteXneio FM είναι να προάγει την ελευθερία της έκφρασης, να αποτελέσει μέσο για να ακουστεί η φωνή των νέων αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε όσους φοιτητές το επιθυμούν να ξεκινήσουν δική τους εκπομπή. Κάθε εκπομπή έχει το δικό της προσωπικό στύλ, καθώς οι παραγωγοί είναι ελεύθεροι να επιλέγουν μόνοι τους τη θεματολογία αλλά και τη μουσική που επιθυμούν να μοιραστούν με τους φίλους τους και τους ακροατές.
Το PolyteXneio FM στα σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας του, έχει ήδη στο ενεργητικό του συνεντεύξεις αξιόλογων καλλιτεχνών, διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και μεγάλων συναυλιών δωρεάν για τους φοιτητές της Αθήνας. Στις δράσεις του σταθμού συμπεριλαμβάνονται και ημερίδες για θέματα που ενδιαφέρουν κα
Keywords
Τυχαία Θέματα