4 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια στις 9 το βράδυ ο μικρός Αλέξης είχε βγει με τους φίλους του βόλτα στα Εξάρχεια. Στην βόλτα τους οι μαθητές έπεσαν πάνω σε δύο ειδικούς φρουρούς που περιπολούσαν την περιοχή και μετά από λεκτική διαμάχη με αυτούς ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε δύο φορές με μία από τις σφαίρες να χτυπάει την καρδιά του 15χρονου Αλέξανδρου ο οποίος πέθανε ακαριαία. Τα επεισόδια που ακολούθησαν ήταν από τα πιο καταστροφικά των τελευταίων ετών με πολλές επιχειρήσεις, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, να
καταγράφουν μεγάλες ζημιές. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες των διαδηλώσεων εκείνων των ημερών είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα να καίγεται.

Τα όσα ακολούθησαν της 6ης Δεκεμβρίου χαρακτηρίστηκαν ως «Λαϊκή Εξέγερση» κατά της κρατικής καταστολής και της κυβερνητικής πολιτικής με τον ξένο τύπο να την κατατάσσει στις 10 σημαντικότερες λαϊκές εξεγέρσεις στον κόσμο. Στις 9 Δεκεμβρίου έγινε η κηδεία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου με εκατοντάδες κόσμου να δίνει το παρών.Από τότε κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου πολίτες απ' όλη την Ελλάδα τιμούν την μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Στις 11 Οκτωβρίου του 2010 ο ειδικός φρουρός Κορκονέας κρίθηκε ένοχος με ποινή ισόβιας κάθειρξης, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, ενώ ο ειδικός φρουρός Σαραλιώτης κρίθηκε ένοχος με ποινή 10 ετών κάθειρξη, για συνέργεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα