Summer 2012 | Εργασία και Χαρά

Τέλος εποχής λοιπόν και γι’ αυτό το έτος. Η κυρίαρχη σκέψη των περισσότερων είναι διακοπές. Για άλλους είναι ένα νησί γεμάτο κόσμο, ανεβασμένοι πάνω στη μπάρα τουbeach bar να χορεύουν στους ρυθμούς του Euphoria, κρατώντας παράλληλα ένα mojito, ενώ άλλοι να είναι ξαπλωμένοι σε μία αιώρα με μία παγωμένη μπύρα στο χέρι και να χαλαρώνουν σε reggae ρυθμούς.
Ηρακλής ΜιταλίδηςΩστόσο, για τα περισσότερα σχέδια που έχεις
το καλοκαίρι χρειάζεσαι λεφτά. Έτσι με το που τελειώσει η εξεταστική αφού σταματήσεις να ζηλεύεις τους συμφοιτητές σου, που κατάγονται από κοσμοπολίτικα νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη), ξεκινάς την εύρεση εργασίας ώστε να μπορέσεις να κάνεις και φέτος τις διακοπές σου.
Γιατί όμως να μη συνδυάσεις τη δουλεία με τη διασκέδαση; Barmen, σερβιτόροι χορεύτριες κλπ. περνούν το καλοκαίρι τους δουλεύοντας, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν και τις διακοπές τους, γιατί όχι κι εσύ… Να είσαι 3 μήνες πίσω από μια μπάρα να πίνεις τα ποτά σου, να κάνεις νέες γνωριμίες και να σε πληρώνουν, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Πέρα όμως από το να παριστάνεις τον Tom Cruise, μπορεί κάποιος να μην εργαστεί απαραίτητα σε club και beach bar αλλά να δουλέψει και σε τουριστικές επιχειρήσεις. Ήδη ζητούνται φοιτητές κυρίως τουριστικών επαγγελμάτων αλλά και φοιτητές γενικότερα για να δουλέψουν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Θέσεις ρεσεψιονίστ, σερβιτόρων στα μπαρ των ξενοδοχείων, είναι μερικές από τις ειδικότητες που ζητούνται για φοιτητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο… Έτσι εξασφαλίζεις και διαμονή ενώ παράλληλα περνάς τις διακοπές που ήθελες, με τον πιο οικονομικό τρόπο.
Προγράμματα βγάζει και ο ΕΛ.ΤΑ σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ, που ζητά φοιτητές για εθελοντική εργασία σε ταχυδρομικά καταστήματα με ημιαπασχόληση πληρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της διαμονής, της διατροφής καθώς και της μεταφοράς. Δουλεύεις τέσσερις ώρες και μετά “μεταλλάσσεσαι” στο party animal του νησιού Καλοκαίρι, λοιπόν και ευκαιρίες για δουλειά αρκετές, σημαντικότερο βέβαια είναι αρκετή διάθεση για να είναι ένα ακόμα αξέχαστο καλοκαίρι στη συλλογή σου με στιγμές που όλοι θα θέλουν να θυμούνται αλλά και να ξεχάσουν, καθώς καλοκαίρι χωρίς να μεθύσεις και να κάνεις πράματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σκεφτόσουν καν να κάνεις δε γίνεται!
Keywords
Τυχαία Θέματα